Music Biz 2024

Music Biz 2024  -konferenssitapahtuma järjestetään 13.–16.5. Nashvillessä, Yhdysvalloissa. Pohjoismaisten musiikkivientijärjestöjen yhteenliittymä Nomex järjestää tapahtuman yhteyteen vientimatkan, joka koostuu Music Bizin ohjelman ohella esimerkiksi verkostoitumisesta sekä yritysvierailuista.  

Music Biz on Yhdysvaltain tärkeimpiä musiikkialan bisnes- ja verkostoitumistapahtumia. Nashvillestä on viime vuosien aikana muodostunut Los Angelesin ja New Yorkin rinnalle tärkein musiikkialan solmukohta Yhdysvalloissa ja useat alan toimijat ovat siirtäneet toimintojaan kaupunkiin. Nashvillesta käytetty nimitys ”music city” viittaa ennen kaikkea sen vahvaan perinteeseen keikka- ja laulunkirjoitusperinteessä. Nykypäivänä kaupunki vetää puoleensa valtavasti nousevia biisintekijöitä ja siitä on tullut kotipaikka lukuisille musiikkiyhtiöille. Music Biz -tapahtuman rooli ennen kaikkea musiikkibisneksen liiketoiminnan ja kumppanuuksien kehittämisen alustana on kasvattanut koko ajan merkitystään.  

NOMEX ja Music Finland järjestävät konferenssin ohessa musiikinviejille räätälöidyn ohjelman, joka koostuu tapaamisista, yritysvierailuista ja verkostoitumisesta  Music Biz -tapahtuman aikana 13.–16.5.

Ohjelma koostuu neljän päivän konferenssiohjelmasta 13-16.5., NOMEXin omasta ohjelmasta, joka on kestoltaan noin 2,5 päivää 14.–16.5. välisenä aikana, sekä Music Bizin oheistapahtumista ja iltaohjelmasta. NOMEXilla on Music Biz -konferenssissa oma neuvottelu- ja tapaamistila varattuna 13.-16.5., jossa järjestämme ohjelmaa ja jossa osallistuvat yritykset voivat järjestää omia tapaamisiaan. Yritysvierailuissa painotetaan kustannustoimijoille merkittäviä verkostoja.  

Paikallisena yhteistyökumppanina vientimatkan ohjelmaa tuottaa  Robby Towns  (GoodCopBadCop).

Hae mukaan

Hae mukaan Music Finlandin hakulomakkeen kautta  viimeistään 15.2.  Hakulomakkeeseen  pääset tästä.  

Ohjelma on pääasiallisesti suunnattu tekijä- ja teosvientiin erikoistuneille toimijoille, kuten musiikkikustantajat sekä tekijöitä edustavat managerit. Valintakriteereinä ovat yrityksen ja sen asiakkaiden relevanssi Yhdysvaltojen markkinoilla sekä vientisuunnitelman ajankohtaisuus ja ammattimaisuus. Valintoihin vaikuttaa myös osallistujajoukon monimuotoisuus.  

Pohjoismaiseen delegaatioon valitaan 3-4 suomalaista toimijaa. Vientimatkaan kuuluu passi Music Biz -konferenssiin (arvo 1499 Yhdysvaltain dollaria). Rekisteröinnit hoidetaan keskitetysti Music Finlandin kautta. 

Yritykset maksavat matka- ja majoituskulunsa itse. Osallistumismaksu matkalle on 200 euroa + alv. Music Finland tukee 50-prosenttisesti matka- ja majoituskuluja 1500 euroon asti.