Music Biz 2022

Music Biz on vuosittain Nashvillessä, Yhdysvalloissa järjestettävä konferenssitapahtuma. Music Finland järjestää tänä vuonna musiikkikustantajille ja tekijöitä edustaville managereille suunnatun vientimatkan tapahtuman yhteyteen 9.-12.5.2022.

Music Biz on Yhdysvaltain tärkein musiikkialan konferenssitapahtuma. Nashvillestä on viime vuosien aikana muodostunut Los Angelesin ja New Yorkin rinnalle tärkein musiikkialan keskus ja useat alan toimijat ovat siirtäneet toimintojaan Nashvilleen. Nashvillen kaupungin brändi ”music city” viittaa ennen kaikkea vahvaan perinteeseen live- ja laulunkirjoitusperinteessä. Nykypäivänä Nashville vetää puoleensa valtavasti nousevia biisintekijöitä ja siitä on samaan aikaan tullut kotipaikka lukuisille musiikkiyhtiöille. Samaan aikaan Music Biz -tapahtuman rooli ennen kaikkea musiikkibisneksen liiketoiminnan ja kumppanuuksien kehittämisen alustana on noussut merkittävämmäksi. Music Finland on mukana myös tapahtuman konferenssiohjelmassa.

Music Finland järjestää konferenssin ohessa musiikinviejille räätälöidyn ohjelman, joka koostuu tapaamisista, yritysvierailuista ja verkostoitumisesta 9.-12.5. Lisäksi osallistujat osallistuvat Music Biz –tapahtuman omaan seminaariohjelmaan ja oheistapahtumiin. Yritysvierailuissa painotetaan paikallisia kustannusyrityksiä ja managereita sekä muita kustannustoimijoille merkittäviä verkostoja.

Paikallisena yhteistyökumppanina vientimatkan ohjelmaa rakentaa Robby Towns (GoodCopBadCop). Robby toimii yrityksensä ohella MMF US:n Nashville Chapterin puheenjohtajana. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Spotifylla publisher and songwriter relations -konsulttina sekä kuratoi Music Biz –konferenssiin ohjelmaa.


Hae mukaan

Hae mukaan Music Finlandin hakulomakkeen kautta viimeistään 8.3.

Hakulomakkeeseen pääset tästä.

Ohjelma on suunnattu musiikkikustantajille ja tekijöitä edustaville managereille. Valintakriteereinä ovat yrityksen ja hänen asiakkaidensa relevanttius Yhdysvaltojen markkinoilla sekä vientisuunnitelman ajankohtaisuus ja ammattimaisuus. Valintoihin vaikuttaa myös osallistujajoukon monimuotoisuus.

Matkalle valitaan viisi suomalaisyritystä. Yritykset maksavat matka- ja majoituskulunsa itse. Vientimatkaohjelmaan kuuluu lippu Music Biz –konferenssiin (arvo $1499).

Osallistumismaksu matkalle on 200 euroa + alv. Music Finland tukee matka- ja majoituskuluja 50 prosenttisesti 1000 euroon asti.

Vientimatkan tuotantoa rahoitetaan Euroopan Unionin Next Generation EU -rahoituksella, jota kanavoidaan RRF (Recovery and Recilience Facility) -tuen kautta kansallisesti opetus- ja kulttuuriministeriön toimesta.