Midem 2013

Midemissä kohtaat ammattilaisia muusikoista teknologian innovaattoreihin, tuottajista brändeihin ja markkinointiyrityksiin. Kattava läpileikkaus musiikkialan toimijoista takaa osallistujille omaa toimintaa rikastavan ilmapiirin, jossa musiikki, yritystoiminta ja yleisö kohtaavat.

Ohjelma

Midem on edelleen maailman suurin musiikkialan ammattilaistapahtuma. Music Finland toteuttaa Midemin messuosaston edellisvuoden tapaan tiiviissä yhteistyössä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa. Messuosasto tulee toimimaan hyvänä tukikohtana suomalaisyritysten tapaamisia ja tuote-esittelyjä varten. Lisäksi Music Finland toteuttaa yhteismarkkinointitoimenpiteitä sekä networking-tilaisuuksia, joista tarkempaa tietoa on luvassa syksyn mittaan.

Music Finlandin kanavoimat työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet tekevät yhteisosallistumisesta edukkaamman vaihtoehdon - matka-, majoitus- ja päivärahakuluihin voi saada tukea jopa puolet. Midemiin osallistui tammikuussa 2012 yhteensä 6900 ammattilaista. Heistä 60% oli musiikkialan yrityksistä, 18% teknologiayrityksistä, 11% artisteja ja 7% brändien edustajia.

The Midem Marketing Campaign Competition

Midemin markkinointikilpailu tarjoaa osallistuville yrityksille alustan, jossa heillä on mahdollisuus testata musiikkituotteen markkinointistrategiaansa musiikkialan ammattilaisista koostuvan raadin edessä. Kilpailu koostuu kahdesta kategoriasta, mistä kummastakin Contagious magazine valitsee 10 yritystä Midemin aikana järjestettävään finaaliin. Osallistuminen kilpailuun on tarkoitettu mainonnan, markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisille sekä levy-yhtiöille ja managementeille. Lue kilpailusta lisää täältä. Kilpailuun ilmoittautuminen on avoinna marraskuun 11. päivään saakka.

Midemlab

Tapahtuman aikana kilpaillaan myös teknologiayritysten välillä. Startup- sekä sovelluskehityksen parissa työskenteleville yrityksille suunnattun midemlabin ideana on etsiä digitaalisia alustoja, jotka helpottavat musiikkialan toimijoita löytämään ja kommunikoimaan yleisönsä kanssa sekä auttaa yrityksiä löytämään potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja rahoittajia. Music Ally ja bluenove valitsevat jokaisesta kolmesta kategoriasta 10 finalistia, jotka pääsevät pitchaamaan ideansa yli 1000 hengen yleisölle. Kilpailuun voi ilmoittautua 31.10 saakka, lue lisää tästä.

Osallistuminen tapahtumaan

Huom! Ilmoittautuminen päättyy 10. joulukuuta.
Ilmoittaudu tapahtumaan suoraan projektipäällikölle (Sami Häikiö, sami.haikio@musicfinland.fi) sekä täyttämällä oheinen osallistumissopimus. Osallistumishinta vuoden 2012 Midemin yhteismarkkinointikokonaisuuteen on:

Music Finlandin jäsenjärjestöjen asiakkaille

 • PK-yritykset: kokonaishinta 1 900,00 € (+alv 23%), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 950,00€
 • Isot yritykset: kokonaishinta 1 900,00 € (+alv 23%), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 475,00€
 • Ei-avustuskelpoiset: kokonaishinta 1 900,00  € (+ alv 23 %)

Yrityksille, jotka eivät ole Music Finlandin jäsenjärjestöjen asiakkaita

 • PK-yritykset: kokonaishinta 2 000,00 € (+alv 23%), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 1000,00€
 • Isot yritykset: kokonaishinta 2 000,00 € (+alv 23%), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 500,00€
 • Ei-avustuskelpoiset: kokonaishinta 2 000,00  € (+ alv 23 %)

Hintoihin sisältyy yhden henkilön rekisteröinti tapahtumaan. Lisärekisteröintien hinta on 500,00 € + alv 23 %/ hlö.

Music Export Finland hakee ja myönnettäessä koordinoi tapahtumaan osallistuville yrityksille työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet. Tukien maksamisen edellytyksenä on, että osallistuva yritys toimittaa Music Export Finlandin tiliselvitysohjeen mukaisen tiliselvityslaskun sekä selvityksen yrityskohtaisista investoinneista ja vastaa tulos- ja palautekyselyyn annettuun määräaikaan mennessä.

Lähetä täytetty sopimus ja verovelkatodistus joko postitse osoitteeseen Lauttasaarentie 1, 2. krs, 00200 Helsinki tai sähköpostilla osoitteeseen assistant@musicfinland.fi.

Lataa osallistumissopimus tästä. Sopimuksen liitteenä yrityksen tulee toimittaa verovelkatodistus. Verovelkatodistus ei saa olla kahta kuukautta vanhempi (www.vero.fi/verovelkatodistus).

Työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet

Ennakkoperintärekisterissä oleville pk-yrityksille matkatuki on toteutuessaan enintään 50 prosenttia ja suurille yrityksille enintään 25 prosenttia. Yrityksen kokoluokka määräytyy omistajakonsernin tietojen perusteella. Tukea voidaan anoa seuraaville vientimatkaan liittyville kuluille:

 • rekisteröinti tapahtumaan
 • lennot tai muu matkustustapa (tuet vain turisti/economy-luokan mukaan, ei business- tai I-luokassa)
 • lentokenttäkuljetukset
 • mahdolliset rahdit
 • mahdolliset viisumit
 • majoituskustannukset
 • päivärahat tapahtuma-ajalta

Lisätietoa tuesta löytyy osallistumissopimuksesta.