Menestyksen työkaluja jazztoimijoille

Music Finland toteuttaa neljän webinaarin sarjan, joka lisää jazztoimijoiden tietotaitoa musiikkiviennissä.

Webinaarisarja on suunnattu jazztoimijoille, joilla on jo jonkin verran kokemusta viennistä ja kansainvälistymisestä. Mukaan mahtuu enimmillään 25 osallistujaa, ja osallistua voivat esimerkiksi artistit ja välittävän portaan edustajat.

Webinaareja järjestetään kerran kuukaudessa lokakuusta 2020 tammikuuhun 2021, ja kukin niistä kestää teemasta riippuen 2,5 – 4 tuntia. Webinaarit koordinoi ja moderoi Minna Huuskonen (Minnamurra Music). Sarja toteutetaan yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa.

Webinaarit:

1. Ranska kohdemaana, maanantai 26.10. klo 15-17.30

Paneelissa ovat mukana ranskalaiset agentit Fabrice Gogendeau ja Tiphanie Moreau, Citizen Jazzin toimittaja Matthieu Jouan, Vapaiden äänien Charles Gil ja Ranskassa paljon esiintynyt pianisti Aki Rissanen. Suomen Pariisin instituutin johtaja Johanna Råman kertoo lisäksi TelepART-tuesta ja instituutin mahdollisuuksista jazzviennissä.

Ensimmäinen webinaari nivoutuu Tampere Jazz Happeningin kotimaiseen ohjelmaan, jonne kutsutaan ranskalaisia jazzammattilaisia seuraamaan striimattuja esityksiä. 

Webinaari järjestetään yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa. 

2. Viestintä ja näkyvyys & "miksi DIY?" 19.11. klo 15-18

Webinaarin ensimmäisessä osiossa keskitytään esimerkiksi siihen, miten näkyvyyttä ja yhteyksiä yleisöön voi pitää yllä ja kehittää sosiaalisessa mediassa, kun muut keinot live-puolella eivät ole mahdollisia.

Toisessa osiossa ”Miksi DIY?” puhutaan konkreettisesti artistin uran edistämisestä ja manageroinnista omin voimin silloin kun taustajoukkoja, esim. agenttia, ei ole apuna.

3. Promootiomateriaalit ja artistibrändin rakentaminen (joulukuu, vko 51, päivämäärä tarkentuu myöhemmin)

Ensimmäisessä osiossa pureudutaan promootiomateriaaleihin ja niiden tärkeyteen: millainen on hyvä kuva tai video ja millaisia muita materiaaleja tarvitaan? Millä herätät promoottorien huomion?

Webinaarin toisessa osassa puhutaan brändin rakentamisesta.

4. Vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot (tammikuu 2021, päivämäärä tarkentuu myöhemmin) 

Vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot koskettavat kaikkia jazz-alan toimijoita. Webinaarissa perehdytään käytännön tasolla asioihin, jotka helpottavat suhteiden solmimisessa, verkostoitumisessa ja sopimusneuvotteluissa.

Mikäli jotkin aiheet ovat sinulle entuudestaan tuttuja tai et koe niitä olennaisiksi juuri nyt, kaikkiin osioihin ei ole välttämätöntä osallistua. Kerrothan kuitenkin ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli et osallistu johonkin osuuteen.

Ilmoittaudu webinaariin täällä.

Lisätietoja:

Minna Huuskonen
minna@minnamurra.fi
044 088 1232