Menestyksen työkaluja jazztoimijoille

Music Finland toteuttaa neljän webinaarin sarjan, joka lisää jazztoimijoiden tietotaitoa musiikkiviennissä.

Webinaarisarja on suunnattu jazztoimijoille, joilla on jo jonkin verran kokemusta viennistä ja kansainvälistymisestä. Mukaan mahtuu enimmillään 25 osallistujaa, ja osallistua voivat esimerkiksi artistit ja välittävän portaan edustajat.

Webinaareja järjestetään kerran kuukaudessa lokakuusta 2020 tammikuuhun 2021, ja kukin niistä kestää teemasta riippuen 2,5 – 4 tuntia. Webinaarit koordinoi ja moderoi Minna Huuskonen (Minnamurra Music). Sarja toteutetaan yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa.

Webinaarit:

1. Ranska kohdemaana, maanantai 26.10.2020 klo 15-17.30

Paneelissa ovat mukana ranskalaiset agentit Fabrice Gogendeau ja Tiphanie Moreau, Citizen Jazzin toimittaja Matthieu Jouan, Vapaiden äänien Charles Gil ja Ranskassa paljon esiintynyt pianisti Aki Rissanen. Suomen Pariisin instituutin johtaja Johanna Råman kertoo lisäksi TelepART-tuesta ja instituutin mahdollisuuksista jazzviennissä.

Ensimmäinen webinaari nivoutuu Tampere Jazz Happeningin kotimaiseen ohjelmaan, jonne kutsutaan ranskalaisia jazzammattilaisia seuraamaan striimattuja esityksiä.

Webinaari järjestetään yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.

2. Viestintä ja näkyvyys & "miksi DIY?" 19.11.2020 klo 15-18

Webinaarin ensimmäisessä osassa markkinointiviestintätoimisto Pink Eminencen projektipäällikkö Hanni Vakkilainen kertoo, miten pidät näkyvyyttäsi yllä ja kontaktit aktiivisina yleisön ja ammattilaisten suuntaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Israelilais-hollantilainen artisti Noam Vazana ja Manchester Jazz Festivalin taiteellinen johtaja Steve Mead kertovat, miten hoidat ja edistät uraasi agentin ja managerin puuttuessa. Heidän 'Do It Yourself!' sessio on ollut suosittu kansainvälisissä tapahtumissa, sillä siinä pureudutaan konkreettisesti kansainvälistä uraa tekevän artistin arkeen.

3. Promootiomateriaalit ja artistibrändin rakentaminen 15.12.2020 klo 14–17.45

Webinaarissa pureudutaan promootiokuviin ja -videoihin konkreettisin esimerkein: millainen on hyvä kuva tai video ja miten niitä tehdään. Puhujina etenkin jazz-kentällä pitkään työskennellyt valokuvaaja Maarit Kytöharju, Oulun Musiikkivideofestivaalin taiteellinen johtaja Anna-Mari Nousiainen ja Jazzwise-lehden kuvaaja Tim Dickeson. Webinaarin lopussa Niko Kangas Music Finlandista kertoo brändin rakentamisesta. Tim Dickesonin osuus on englanninkielinen, muu sisältö toteutetaan suomeksi.

4. Vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot 19.1.2021 klo 16–18.15

Vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot koskettavat kaikkia jazz-alan toimijoita. Webinaarissa perehdytään käytännön tasolla asioihin, jotka helpottavat suhteiden solmimisessa, verkostoitumisessa ja sopimusneuvotteluissa.

Lahjakkuus ei yksin riitä ja laimea kohtaaminen ei jää mieleen. Hyvät vuorovaikutus- ja kohtaamistaidot ovat edellytyksiä asiakashankinnalle ja kumppanuusyhteistyölle. Vuorovaikutusvalmennusta saapuu antamaan näyttelijä Niina Nurminen klo 16–17.15. Webinaarin tavoitteena on myös lisätä rohkeutta ja itsetuntoa suhteiden solmimiseen ja vahvistamiseen niin verkostoitumis- kuin sopimusneuvottelutilanteissakin. Sopimusneuvotteluista saapuu kertomaan juristi Lottaliina Pokkinen klo 17.15–18.15.

***

Mikäli jotkin aiheet ovat sinulle entuudestaan tuttuja tai et koe niitä olennaisiksi juuri nyt, kaikkiin osioihin ei ole välttämätöntä osallistua. Kerrothan kuitenkin ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli et osallistu johonkin osuuteen.

Ilmoittaudu webinaariin täällä.

Lisätietoja:

Minna Huuskonen
minna@minnamurra.fi
044 088 1232