Masterclass and Song Clinic: Lyrics in English

Information in English
Kuinka kirjoitat sanoituksen, josta voi tulla maailmanlaajuinen pophitti? Kuinka tulet itsevarmaksi sanoittajaksi englannin kielellä? Millä tavoilla englanninkielinen ja suomenkielinen popkappaleen teksti eroavat toisistaan? Kuinka harjoitella englanninkielisten sanoitusten kirjoittamista? Millaisia metodeja voi käyttää tekstien analysoimiseen ja niistä oppimiseen? Musiikintekijät ry ja Music Finland järjestävät yhteistyössä webinaarin englanninkielisestä sanoittamisesta 27.5.

Puhujina on kaksi kokenutta englanninkielistä sanoittajaa, amerikkalainen Solly Soloway ja suomalainen Teemu Brunila. Heidän haastattelijanaan toimii suomalainen biisinkirjoittaja Axel Ehnström.

Vinkkien ja haastattelun jälkeen puhujat sparraavat tekstittäjiä pureutumalla livenä osallistujien tekemien kappaleiden sanoituksiin.

Klinikan päätteeksi osallistujilla on aikaa myös keskinäiseen verkostoitumiseen. Klinikkaan valitaan kolme sanoitusta hakemusten perusteella.

Mikäli haluat hakea omaa tekstiäsi käsiteltävän klinikassa, voit tehdä sen ilmoittautumislomakkeessa. Jotta sanoitus voidaan valita käsiteltäväksi klinikassa, tulee sen tekijän olla Musiikintekijät ry:n jäsen. Tekstitetty kappale tulee olla kuunneltavissa vähintäänkin demotasoisena äänitteenä, mutta se ei saa olla vielä julkaistu. Klinikka on avoin kaikille kuulijoille – myös niille, joiden tekstejä ei käsitellä tilaisuudessa. Tilaisuus on englanninkielinen.

Kenelle?

Valmennus on tarkoitettu artisteille ja musiikintekijöille, joita kiinnostaa tai jotka työskentelevät kansainvälisillä markkinoilla.

Aikataulu:

  • klo 16-17 Masterclass: kirjoittajahaastattelu ja vinkit
  • klo 17-18.30 Klinikka: tekstipalaute ja verkostoituminen

Tapahtuma järjestetään verkossa Zoom-sovelluksella ja sen osallistujamäärä on rajattu korkeimmillaan 100 osallistujaan. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

Puhujat


Solly Solovay

Solly Solovay
on newyorkilainen laulaja ja lauluntekijä, joka asuu tällä hetkellä Los Angelesissa. Hänen lyyrisestä herkkyydestään on tullut hänen tunnistettava vahvuus artistien- ja musiikintekijöiden joukossa. Solovay on kirjoittanut singlejä artisteille kuten Jason Derulo, Icona Pop & Hayden James, Steve Aoki, Arkells, Aloe Blacc, Galantis & Yellow Claw.

Teemu Brunila
Teemu Brunila
on kirjoittanut musiikkia maailmanluokan yhtyeille ja artisteille, kuten JLS:lle, Trey Songzille, Flo Ridalle, David Guettalle, Robin Schulzille, JP Cooperille sekä viimeksi Jason Derulolle ja Kylie Minoguelle.

Axel Ehnström
Axel Ehnström
on ammattikirjoittaja, joka työskentelee kotimaisilla ja kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla.