Luminous Artist Festival LUMI: tapahtuma peruutettu

PÄIVITYS 13.3.2020: Koronavirusepidemian vuoksi Luminous Artist Festival LUMI on peruutettu huhtikuulta. Festivaalin sijalla järjestetään verkko-showcase-tapahtuma Luminous Online.

*** 

Kuusamon Rukalla 17.–19.4. järjestettävä Luminous Artist Festival LUMI esittelee nimensä mukaisesti Suomen tämän hetken valovoimaisimmat vientiartistit. Music Finland tuo tapahtumaan joukon kansainvälisiä ammattilaisvieraita, joita on mahdollista tavata verkostoitumisohjelman yhteydessä.

Festivaalin julkinen esiintyjähaku osoitteessa www.lumifestival.fi on päättynyt.  Tapahtumaan on valikoitu esiintymään Jesse Markin, Teksti-TV 666, Louie Blue, Pekko Käppi, Joensuu 1685, Tomi Saario, Inka Upendo, PK Keränen, Olivera, Detalji ja O Samuli A.

Festivaalin esiintyjät valittiin yli sadan hakemuksen joukosta. Valinnat 
teki musiikkialan ammattilaisista koostuva Itsenäinen valitsijatyöryhmä, johon kuuluivat Aki Roukala (Is This Art!), Aino-Maria Paasivirta (Fullsteam Agency), Mikko Merimaa (Tavastia-klubi) ja Niko Kangas (Music Finland).

Tapahtumapaikkana toimiva Ruka tarjoaa yhdessä suomalaisten vientiartistien kanssa eksoottiset puitteet uudentyyppiselle festivaalille ja sen kansainvälisille vieraille. 

Tapahtuman järjestää Is This Art! yhteistyössä Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n kanssa. 

Verkostoitumisohjelma

Music Finland kutsuu tapahtumaan kymmenkunta kansainvälistä musiikkialan ammattilaista, kuten festivaalijärjestäjiä ja levy-yhtiöiden edustajia eri puolilta maailmaa. Heille järjestetään verkostoitumisohjelmaa, jonne myös suomalaisten ammattilaisten on mahdollista ilmoittautua mukaan. Toistaiseksi vieraiksi on varmistunut edustajia yhtiöistä PIAS, Bella Union, 4AD, ATC Live ja Roundhouse.

Ohjelma pitää sisällään erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja, ruokailua ja verkostoitumistilaisuuksia Rukalla. Varsinaista konferenssiohjelmaa tapahtumassa ei järjestetä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27. maaliskuuta tämän linkin kautta. Osallistujamäärä on rajattu, joten kannattaa hakea mukaan pian. Mikäli hakumäärä ylittyy, painotetaan valinnoissa osallistumisen merkittävyyttä ja ajankohtaisuutta vientiyritykselle ja sen artistirosterille. Osallistumismaksu on 100 + alv. Osallistujat maksavat matka- ja majoituskulunsa itse.