Luentosarja: Ura säveltäjänä

Music Finland, Teosto, Suomen Säveltäjät ry ja Suomen Musiikkikustantajat ry järjestävät yhdessä vuorovaikutteisen Ura säveltäjänä -luentosarjan uransa alkuvaiheessa oleville taidemusiikin säveltäjille.

Ura säveltäjänä -luennoilla esitellään säveltäjille tärkeiden järjestöjen toimintaa, saadaan työkaluja säveltäjän ammatissa toimimiseen, kuullaan inspiroivia uratarinoita ja verkostoidutaan alan kotimaisten ammattilaisten kanssa.

Kenelle:

Luennot on suunnattu sävellysuransa alussa oleville taidemusiikin ammattilaisille ja säveltäjän ammattiin opiskeleville. Kansainvälistä toimintaa ei tarvitse vielä olla, mutta luennoilla käsitellään säveltäjän uraa myös kansainvälisellä tasolla, joten mukaan otetaan ensisijaisesti kansainvälistymisestä kiinnostuneita ja ammattiuralle tähtääviä säveltäjiä.

Missä:

Luennot järjestetään lähitapaamisina Musiikin Sataman tiloissa Espoon Keilaniemessä (Keilasatama 2A), ellei toisin ilmoiteta.

Ohjelma


Ma 26.2. klo 15–17.30 Työkalupakki säveltäjän ammattiin

Järjestäjä: Suomen Säveltäjät ry

Millaisia työelämätaitoja ja yhteistyötahoja säveltäjä tarvitsee? Miten teokset päätyvät esitettäviksi? Tilaisuudessa kuullaan säveltäjä Cecilia Damströmin puheenvuoro, jossa hän kertoo tarkemmin mm. uransa rakentumisesta ja sävellystilausten saamisesta. Lisäksi Suomen Säveltäjät ry:n toiminnanjohtaja Vappu Verronen kertoo säveltäjän työelämätaidoista.


Ke 20.3. klo 15–17.30 Teoston palvelut säveltäjille, tekijänoikeustulojen kerääminen kotimaassa ja ulkomailla

Järjestäjä: Teosto


Ke 17.4. klo 15–17.30 Music Finlandin palvelut säveltäjille, kansainvälistymisen ensiaskeleet ja omasta osaamisesta kertominen

Järjestäjä: Music Finland

Kolmannella luentokerralla tutustutaan Music Finlandin nuotisto- ja säveltäjäpalveluihin ja keskustellaan kansainvälistymissuunnitelman tekemisestä. Samalla opitaan työkaluja omasta sävellystyöstä ja osaamisesta viestimiseen.


Ma 13.5. klo 15–17.30 Kustantaja säveltäjän kumppanina

Järjestäjä: Suomen Musiikkikustantajat ry

Viimeinen luentokerta keskittyy taidemusiikin kustantamiseen. Mitä kustantaja tekee, millaisia kustannussopimuksia taidemusiikin säveltäjät solmivat ja millainen on kustantajan rooli säveltäjän urapolulla? Aiheesta kertovat Suomen Musiikkikustantajat ry:n sekä Fennica Gehrmanin edustajat.

(Ohjelman muutokset mahdollisia)

Hae mukaan

Hae mukaan 16.2. mennessä täällä.

Luentosarja on maksuton. Mukaan valittavien osallistujien tulee huomioida, että luentosarja on kokonaisuus: yksittäisille luentokerroille ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Osallistuminen on sitova.

Luennot pidetään suomeksi, mutta tuemme mielellämme myös niitä, joiden äidinkieli ei ole suomi. Olisi kuitenkin hyvä, jos ymmärrät suomea sen verran, että luentoja on mahdollista seurata.