Lentoon – kansainvälistymisvalmennus nykymusiikin ammattilaisille

Music Finland järjestää syksyllä 2017 toista kertaa suuren suosion saaneen Lentoon-kansainvälistymisvalmennuksen nykymusiikin säveltäjille, muusikoille ja välittävän portaan toimijoille. Lentoon antaa valmiuksia kansainvälisen uran ja verkostojen rakentamiseen sekä kehittää osallistujien viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.

Valmennuksen työskentelytapa on työpajamallinen. Työpajoja ohjaavat sekä suomalaiset että kansainväliset kokeneet musiikki- ja viestintäalan ammattilaiset ja niiden sisältö on räätälöity nykymusiikin ammattilaisten tarpeisiin. Lisäksi kukin osallistuja saa henkilökohtaisen mentorin.

Music Finlandin Lentoon-ohjelmassa kansainvälistymiseen pureuduttiin käytännönläheisesti ja realistisesti, ja valmennuksen monet mielenkiintoiset vieraat toivat hyödyllisiä näkökulmia ja jopa työkaluja kansainvälistymisen edistämiseen.
– Outi Tarkiainen, säveltäjä, Lentoon-valmennuksen osallistuja 2013

Kenelle:

Lentoon on tarkoitettu nykymusiikin säveltäjille ja välittävän portaan toimijoille (esim. toiminnanjohtajat, tuottajat, managerit) sekä muusikoille, jotka suuntaavat toimintaansa kansainvälisille markkinoille. Mukaan voivat hakea myös elokuvamusiikin säveltäjät.

Valmennukseen valitaan 6–8 osallistujaa hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella. Valinnat tekee Music Finlandin valitsema asiantuntijaryhmä.

Sisältö:

Lentoon sisältää neljä päivän mittaista valmennusta sekä kolme tapaamista henkilökohtaisen mentorin kanssa syyskauden 2017 aikana (elokuu-joulukuu). Valmennuspäivät järjestetään Music Finlandin tiloissa Helsingissä.

Henkilökohtaiset mentorit:

Yhteisen työpajatyöskentelyn lisäksi kukin osallistuja saa henkilökohtaisen mentorin, jonka kanssa järjestetään kolme tapaamista syksyn aikana. Osallistujat sopivat tapaamiset itsenäisesti. Henkilökohtaisina mentoreina toimivat mm. säveltäjät Magnus LindbergSebastian FagerlundTuomas KantelinenOlli Kortekangas, toimitusjohtaja Tiina Vihtkari (Sublime Agency) ja toimitusjohtaja Annamaija Saarela (Annamaija Music Company). Päätöksen mentori-aktoripareista tekevät mentorit.

Valmennuspäivien teemat:

  • Ti 29.8.2017 Viestintä ja oman osaamisen markkinointi
  • Ti 3.10.2017 Vuorovaikutus, neuvottelutaidot ja sopiminen
  • Ti 14.11.2017 Kansainvälisten verkostojen ja oman urapolun rakentaminen
  • Ti 12.12.2017 Kansainvälistyminen taidemusiikin elinehtona

Osallistumismaksu:

Lentoon-kansainvälistymisohjelman osallistumismaksu on 395 euroa (sis. alv. 24%). Maksu sisältää neljä kokopäiväistä valmennusosiota aterioineen sekä kolme tapaamista henkilökohtaisen mentorin kanssa. Osallistumismaksu laskutetaan elokuussa 2017.

Mukaan valittavien osallistujien tulee huomioida, että Lentoon on kokonaisuus: yksittäisiin osioihin ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Osallistuminen on sitova.

Valmennukseen hakeminen:

Hakuaika Lentoon-valmennukseen on päättynyt ja osallistujat valittu.