Lentoon – kansainvälistymisvalmennus taidemusiikin säveltäjille

Music Finland järjestää syyskaudella 2022 paljon kiitosta saaneen Lentoon-kansainvälistymisvalmennuksen nykymusiikin säveltäjille. Lentoon antaa valmiuksia kansainvälisen uran ja verkostojen rakentamiseen sekä kehittää osallistujien viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.

Valmennuksen työskentelytapa on työpajamallinen. Työpajoja ohjaavat sekä suomalaiset että kansainväliset kokeneet musiikki- ja viestintäalan ammattilaiset ja niiden sisältö on räätälöity taidemusiikin ammattilaisten tarpeisiin.

Music Finlandin Lentoon-ohjelmassa kansainvälistymiseen pureuduttiin käytännönläheisesti ja realistisesti, ja valmennuksen monet mielenkiintoiset vieraat toivat hyödyllisiä näkökulmia ja jopa työkaluja kansainvälistymisen edistämiseen.
– Säveltäjä Outi Tarkiainen, Lentoon-valmennuksen osallistuja

Kenelle

Lentoon on tarkoitettu kansainvälisen uransa alkuvaiheessa oleville nykymusiikin säveltäjille. Valmennukseen valitaan 6 - 8 osallistujaa hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella. Valinnat tekee Music Finlandin valitsema asiantuntijaryhmä.

Sisältö

Lentoon sisältää neljä yhden päivän mittaista valmennusta. Valmennuspäivät järjestetään Music Finlandin tiloissa Espoon Keilaniemessä. Jokaisella osallistujalla on myös mahdollisuus saada henkilökohtaista mentorointia yhden ohjelman kotimaisen tai kansainvälisen mentorin kanssa. Mentoreina toimivat mm. kapellimestari André de Ridder, Aleksandra Markovic (Donemus Publishing), Lottaliina Pokkinen (Lehtinen Legal) sekä Peter Meanwell (Borealis Festival).

Valmennuspäivien teemat

  • Ti 30.8.2022 Viestintä, vuorovaikutus ja oman osaamisen markkinointi
  • Ti 27.9.2022 Neuvottelutaidot ja sopiminen
  • Ti 25.10.2022 Säveltäjän kansainvälinen toimintaympäristö ja verkostot
  • Ti 29.11.2022 Säveltäjän identiteetti, muuttuva työnkuva ja uudet jakelukanavat

Osallistumismaksu

Lentoon-kansainvälistymisohjelman osallistumismaksu on 350 euroa (sis. alv. 24%). Maksu sisältää neljä kokopäiväistä valmennusosiota aterioineen. Osallistumismaksu laskutetaan elokuussa 2022.

Osallistumismaksuun sisältyy mahdollisuus osallistua Musiikki & Media-tapahtumaan Tampereella 28.9. - 1.10.2022. Lentoon-osallistumismaksu kattaa tapahtumaan rekisteröitymisen; matkat ja majoituksen osallistujat maksavat itse. Tapahtumassa on taidemusiikin ammattilaisille suunnattu ohjelmakokonaisuus.

Mukaan valittavien osallistujien tulee huomioida, että Lentoon on kokonaisuus: yksittäisiin valmennuspäiviin ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Osallistuminen on sitova.

Ohjelmaan hakeminen

Hae ohjelmaan 15.5.2022 mennessä tällä lomakkeella. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille 30.5.2022 mennessä. Valinnat tekee Music Finlandin valitsema asiantuntijaryhmä.