Keskustelutilaisuus: Come to Latin America

Come to Latin America -hanke hakee nyt uusia yhtyeitä vuodelle 2024. Hankkeeseen liittyen järjestetään keskustelu vientimahdollisuuksista yhdellä maailman nopeimmin kasvavista musiikkimarkkinoista: Latinalaisessa Amerikassa. Maanosan metalliskenestä on moni suomalainen yhtye löytänyt sitoutuneen fanikunnan ja tänäkin vuonna sinne suuntaa kiertueelle kymmenkunta suomalaista yhtyettä.

Come to Latin America on yksityinen vientihanke, jonka tarkoituksena on avata Latinalaisen Amerikan markkinoita suomalaisille metalliyhtyeille matalalla kynnyksellä. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta toteutettiin viime vuonna bändikisan muodossa. Sen voitti heinolalainen Where’s My Bible, joka suuntaa syyskuussa Etelä-Amerikan kiertueelle osana hanketta.

Bändikilpailu keräsi hyvin näkyvyyttä kohdemarkkinallaan, missä siitä kirjoitti yli 500 eri mediaa. Come to Latin America -projektissa haetaan nyt urallaan jo pidemmälle päässeitä bändejä ensi vuoden kilpailua varten. Hankkeen yhtenä yhteistyökumppanina on levy-yhtiö Nuclear Blast.

Keskustelutilaisuus

Come to Latin America järjestää keskustelutilaisuuden torstaina 28.9. kello 08:30–10:30 Hotelli Presidentissä (Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki). Tilaisuudessa on aamupalatarjoilu.

Keskustelutilaisuuden alustaa markkinakatsauksella Come to Latin America -kisan tuomariston jäsen Hernan Rojas (Chile). Rojas on tehnyt pitkän uran studioteknikkona Yhdysvalloissa työskennellen esimerkiksi Fleetwood Macin, Stevie Nicksin, Frank Zappan ja Neil Diamondin tuotannoissa. Hän on lisäksi toiminut esimerkiksi TV- ja radio-tuottajana sekä johtotehtävissä yrityksissä kuten K-TEL Records, BMG Records ja MTV Latin America.

Aikataulu:

  • Avaus
  • Keynote: Hernan Rojas
  • Come to Latin America -ohjelman esittely: Niina Fu
  • Yhteinen keskustelu

Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköpostitse.