Jazzahead! 2017

Vuosittain Saksan Bremenissä järjestettävä Jazzahead on jazzkentän ammattilaisten tärkeimpänä pidetty kansainvälinen kokoontuminen ja yleisöfestivaali. Vuodelle 2017 Jazzahead on valinnut maayhteistyökumppanikseen Suomen.

Jazzahead koostuu korkeatasoisesta showcase-ohjelmistosta sekä musiikkimessuista. Music Finlandin organisoimalle Suomen Jazzahead-messuosastolle osallistuu kolmisenkymmentä jazzin parissa toimivaa yritystä, artistia ja yhdistystä. Tapahtuma houkuttelee Bremeniin vuosittain noin kolmetuhatta alan ammattilaista (pitäen sisällään muun muassa artisteja, promoottoreita, levy-yhtiöitä, agentuureja, kustantajia, jakelijoita, tuotantoyhtiöitä, laitevalmistajia, lehdistöä, instituutioita ja yhdistyksiä) sekä lähes 20 000 konsertissa kävijää eri puolilta maailmaa.

Maakumppanuus ja kulttuurifestivaali

Maakumppanuus tuo Suomen jazzkentälle laajaa huomiota Jazzaheadin virallisessa ohjelmassa sekä paljon esiintymismahdollisuuksia ja näkyvyyttä yhtyeille tapahtuman markkinoinnissa ja viestinnässä. Maayhteistyön myötä jazzkentän kansainvälisten portinvartijoiden katseet kohdistuvat Suomeen ja kumppanuus tarkoittaa suomalaiselle musiikille lisääntyvää huomiota Euroopan jazzmediassa. Aiempia Jazzaheadin kumppanimaita ovat olleet Turkki, Espanja, Israel, Tanska, Ranska ja Sveitsi.

Suomen Jazzahead-maapartneruuteen kuuluu myös Suomen Saksan-instituutin toteuttama 20 päivää kestävä kulttuurifestivaali Bremenissä, joka esittelee suomalaista kulttuuria esimerkiksi gaalakonserttien, elokuvaesitysten, kuvataiteen, kirjallisuuden ja lastenkulttuurin muodossa.

Suomen Jazzahead-kokonaisuuden toteuttavat yhteistyössä Music Finland ja Suomen Saksan-instituutti. Jazzahead järjestetään 27.–30. huhtikuuta 2017 ja siihen linkittyvä kulttuurifestivaali 15.–30. huhtikuuta 2017.

Showcase

Jazzaheadin avajaisiltana, torstaina 27.4.2017 kuullaan kolmella lavalla parasta suomalaista jazzia. Finnish Night -showcasekokonaisuuteen on valittu kahdeksan artistia avoimen haun kautta. Valitut artistit ovat Aki Rissanen Trio, Dalindèo, Gourmet, Kari Ikonen Trio, Raoul Björkenheim Ecstasy, Tenors of Kalma, Verneri Pohjola Group ja VIRTA. Lue lisää täältä.

Rekisteröityminen tapahtumaan

Jazzahead-rekisteröinti on avoinna osoitteessa www.jazzahead.de.

Suomalaisdelegaatit voivat rekisteröityä Music Finlandin yhteisnäytteilleasettajiksi (co-exhibitor) alennushintaan. Messuoppaan materiaalien deadline on 17.3. Suosittelemme rekisteröitymään siihen mennessä!

Tässä ohjeet rekisteröitymiseen:

 1. Ennen rekisteröitymistä luo itsellesi käyttäjätili ja tunnukset täällä. Kun olet saanut vahvistussähköpostin ja tilisi on valmis, kirjaudu salasanallasi sisään Jazzaheadin kotisivulle. Aiemmin Jazzaheadiin osallistuneet voivat aktivoida jo olemassaolevan käyttäjätilinsä tilaamalla uuden salasanan täältä. Koska tapahtuman kotisivut ovat uudistuneet, vanhat salasanat eivät toimi. Seuraa sähköpostiisi tulevia ohjeita ja valitse uusi salasana. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään sivustolle.
 2. Kirjauduttuasi sisään voit rekisteröityä tapahtumaan. Valitse osallistumisvaihtoehdoista ”co-exhibitor” ja kirjoita ”Co-exhibitor of” -kenttään JazzausFinnland. Messuosastomme numero on 6B40.
 3. Alennuskoodimme on JA17RC7US. Valitse hintavaihtoehto ”reduced conditions of 125€ + 19% VAT”.
 4. Showcasehakemuksen voi jättää vasta kun olet rekisteröitynyt yhteisnäytteilleasettajaksi. Showcase-hakuun pääset klikkaamalla ”my jazzahead”.

Suomen messuosasto 6B40 ja yhteismarkkinointi

Ilmoittaudu mukaan yhteismarkkinointiin 17.3. mennessä tämän linkin kautta. Huomaathan, että Jazzaheadiin tulee tämän lisäksi rekisteröityä erikseen.

Messuosasto ja sen vieressä sijaitseva Partner Country Lounge muodostavat suomalaisyritysten tukikohdan, jolla osallistujat voivat järjestää tapaamisia ja palavereja. Messuosastolla jaamme materiaaleja, autamme verkostoitumisessa ja teemme yhteismarkkinointia. Suomen osasto on kumppanuusvuonna normaalia suurempi, ja sen numero on tänä vuonna 6B40.

Yhteismarkkinointikokonaisuuteen osallistuvien delegaattien käytössä ovat seuraavat palvelut:

 • Messuosasto tapaamispaikkana ja neuvottelutilana
 • Music Finlandin palvelut osastolla
 • Yhteinen Jazzahead-viestintä, PR, markkinointimateriaalit ja julkaisut (tarkempaa tietoa luvassa alkuvuodesta 2017)
 • Verkostoitumistapahtumat (tarkempaa tietoa luvassa alkuvuodesta 2017)
 • Matkatuet yhdelle edustajalle per organisaatio (ks. lisätietoa alla)

Osallistumismaksut ovat seuraavat:

 • Osallistumishinta 1.2.–17.3.2017 ilmoittautuville: 450 eur + alv / henkilö, seuraavat osallistujat samasta organisaatiosta 150 eur + alv / henkilö

Matkatuet

Aus Finnland -matkatuki

Music Finland hakee tapahtumaan osallistuville yrityksille ja muille organisaatioille tukea Jazzahead-matkaan. Tuki on suuruudeltaan enintään 50% ja sen voi kohdistaa vain yhden henkilön kuluihin osallistuvaa organisaatiota kohden. Music Finland pidättää oikeuden asettaa tuelle enimmäismäärän kohtuullisten kulujen mukaan. Tuensaajan tulee olla ennakkoperintärekisterissä ja verovelaton. Tuen piiriin voi sisällyttää seuraavat kulut:

 • Lentoliput economy-luokassa
 • Majoitus
 • Paikalliskuljetukset
 • Päivärahat
 • Jazzaheadin rekisteröitymismaksu

Tuki maksetaan tiliselvityksen ja palautekyselyn täyttämisen jälkeen. Huomaa, että osallistujien tulee itsenäisesti hoitaa omat matka- ja majoitusjärjestelynsä.

Showcase-yhtyeiden matkatuki

Jazzahead-showcaseen valitut yhtyeet sekä yhtyeitä edustavat yritykset tai organisaatiot voivat jälkikäteen hakea Music Finlandilta tukea, joka kattaa enintään 50% kuluista. Music Finland pidättää oikeuden asettaa tuelle enimmäismäärän kohtuullisten kulujen mukaan. Tuen piiriin sisältyvät seuraavat yhtyeen jäsenten sekä yhden yritysedustajan kulut: 

 • Lentoliput economy-luokassa
 • Majoitus
 • Paikalliskuljetukset ja soitinrahdit
 • Päivärahat
 • Jazzaheadin rekisteröitymismaksu

Tuki maksetaan tiliselvityksen ja palautekyselyn täyttämisen jälkeen. Huomaa, että osallistujien tulee itsenäisesti hoitaa omat matka- ja majoitusjärjestelynsä.

Jazzahead-infopaketti

Syksyn ja tulevan talven aikana Music Finland päivittää Suomen Jazzahead-osallistujille PDF-muotoista infopakettia. Voit ladata sen itsellesi täältä, ja sitä päivitetään säännöllisesti saatavilla olevien tietojen mukaan.