jazzahead! 2015

Jazzahead! on Bremenissä, Saksassa järjestettävä jazzkentän ammattilaisten huippukokoontuminen. Vuotuisen messutapahtuman ja showcase-festivaalin tapahtumapäivät ovat 23.-26.4.2015.

Jazzaheadin keskiössä ovat ammattilaismessut: näytteilleasettajina ja osallistujina ovat alan tärkeimmät myyjät, ostajat ja mediavaikuttajat. Päiväohjelmassa on myös mm. luentoja ja paneelikeskusteluja. Jazzaheadissa tärkeässä roolissa on myös sen korkeatasoinen showcase-festivaali, jonka puitteissa kuullaan yli 100 konserttia. Vuonna 2006 perustettu tapahtuma on vahvassa kasvussa: vuonna 2014 Jazzaheadissa oli jo yli 700 näytteilleasettajaa 38 eri maasta, ja tapahtumassa kävi noin 2800 ammattilaisvierasta.

Ammattilaisohjelma ja yhteismarkkinointikokonaisuus

Messuosasto on suomalaisyritysten tukikohta, jolla osallistujat voivat järjestää tapaamisia ja palavereja. Messuosaston kautta jaamme materiaaleja ja teemme yhteismarkkinointia. Tänä vuonna teemme kiinteää yhteistyötä muiden pohjoismaiden kanssa: Suomen osasto on osa yhteispohjoismaista messualuetta.

Messuosastolla mukana olevien yhtiöiden käytössä ovat seuraavat palvelut:

  • Suomen osasto tapaamispaikkana ja neuvottelutilana
  • Music Finlandin palvelut osastolla (tiedonjako ja omien materiaaliesi jakaminen, viestien ja tapaamispyyntöjen välitys poissaollessasi)
  • Yhteinen Jazzahead!-tiedotus ja markkinointimateriaalit
  • Music Finland hakee ja myönnettäessä koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet tapahtuman yhteismarkkinointiin osallistuville suomalaisille yrityksille ja artisteille. Tukien saaminen edellyttää Music Finlandin osallistumissopimuksen täyttämistä. Tämän lisäksi yrityksen tulee olla ennakkoperintärekisterissä, eikä sillä saa olla verovelkaa. 

Viime vuoden malliin järjestämme suomalaisdelegaateille mahdollisuuden mentorointiin. Mentorina toimii Saksan markkinat hyvin tunteva jazzalan ammattilainen, joka valmistaa suomalaisdelegaatteja messutyöhön ja Saksan markkinoilla toimimiseen. Mentorointi järjestetään maaliskuussa. Tarkemmat tiedot mentoroinnista lähetetään sähköpostitse niille delegaateille, jotka rekisteröityvät 13.2. mennessä Music Finlandin osastolle.

Osallistuminen ja rekisteröityminen

Suomen messuosastolle mukaan haluavan tulee rekisteröityä kahteen paikkaan: messuille co-exhibitoriksi Jazzaheadin sivujen kautta sekä Music Finlandille. Hakuaika on päättynyt.

Rekisteröidy ensin tapahtumaan Suomen co-exhibitorina täältä:

  • Luo tili täällä. Odota rekisteröinnin vahvistusviestiä sähköpostiisi (kestää n. vuorokauden). Jos sinulla on jo Jazzaheadin tunnukset aikaisemmilta vuosilta, voit rekisteröityä täältä.
  • Kirjaudu tunnuksillasi: http://www.jazzahead.de/en/login/
  • Rekisteröidy ja kirjoita ”Co-exhibitor of”-kohtaan: Music Finland. Ständin numero on E09.
  • Music Finlandin yhteisnäytteilleasettajana saat rekisteröinnin alennettuun hintaan: 120€ + 19% VAT (normaalihinta 150 €+ 19% VAT.)

Suomen messuosastolle rekisteröidyt täyttämällä tämän nettilomakkeen: https://digiumenterprise.com/answer/?sid=1266263&chk=UFBYUP2W ja täyttämällä sopimuksen (ohje alla).

Hinnat:

  • PK-yritykset: kokonaishinta 300,00 € (+alv 24%), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 150,00€
  • Isot yritykset: kokonaishinta 300,00 € (+alv 24%), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 75,00€
  • Ei-avustuskelpoiset: kokonaishinta 300,00  € (+alv 24 %)

Music Finlandin yhteismarkkinointikokonaisuuden hintaan ei sisälly Jazzaheadin omaa rekisteröitymistä.

Työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet

Lataa tästä Music Finlandin osallistumissopimus. Täytä ja allekirjoita se, ja palauta skannattuna osoitteeseen henna.salo@musicfinland.fi tai postissa osoitteeseen Music Finland, Henna Salo, Urho Kekkosen katu 2 C, 00100 Helsinki. Liitä mukaan verovelkatodistus, joka ei saa olla kahta kuukautta vanhempi (www.vero.fi/verovelkatodistus). Huom. ote julkisesta verovelkarekisteristä ei riitä. Tarvitsemme todistuksen verojen maksamisesta, eli siitä, että osallistujalla ei ole yhtään verovelkaa. Verovelkarekisterissä näkyy vain yli 10 000€ velat.

Ennakkoperintärekisterissä oleville pk-yrityksille matkatuki on toteutuessaan enintään 50 prosenttia ja suurille yrityksille enintään 25 prosenttia. Yrityksen kokoluokka määräytyy omistajakonsernin tietojen perusteella. Tukea voidaan anoa seuraaville vientimatkaan liittyville kuluille:

  • rekisteröintimaksut tapahtumaan
  • lennot tai muu matkustustapa (tuet vain turisti/economy -luokan mukaan, ei business- tai I-luokassa)
  • lentokenttäkuljetukset
  • mahdollinen menorahti
  • mahdolliset viisumit
  • majoituskustannukset
  • päivärahat tapahtuma-ajalta

Tukien maksamisen edellytyksenä on, että osallistuva yritys toimittaa Music Finlandin tiliselvitysohjeen mukaisen tiliselvityslomakkeen sekä selvityksen yrityskohtaisista investoinneista ja vastaa tulos- ja palautekyselyyn annettuun määräaikaan mennessä. Tiliselvitysohjeet ja palautekysely lähetetään osallistujille tapahtuman jälkeen.