Hokuo Online Trade Mission 2021

Hokuo-vientimatka Japaniin järjestetään verkkototeutuksena 15.- 17.2.2021.

Japani on maailman toiseksi suurin musiikkimarkkina ja tärkeä myös suomalaiselle ja pohjoismaiselle musiikille. Japanissa on vuosien kuluessa julkaistu paljon suomalaisartistien musiikkia ja viime vuosina myös useat suomalaiset biisinkirjoittajat ja -kustantajat ovat menestyneet maan albumi- ja singlelistoilla.

Hokuo Online Trade Mission -vientimatka

Edellisten vuosien tapaan Music Finland järjestää vientimatkan yhteistyössä pohjoismaisten musiikkivientitoimistojen Export Music Swedenin, Music Export Denmarkin ja Music Norwayn kanssa.

Suomesta mukaan valitaan 6–8 yritystä/toimijaa. Vientimatka on osallistujalle ilmainen.

Vientimatkan ohjelma

Ohjelma rakentuu japanilaisten musiikkialan yritysten esittelyistä. Mukana on yrityksiä eri sektoreilta, mm. levy-yhtiöitä, PR- ja markkinointifirmoja, jakelijoita ja kustantajia.

Seuraavat yritysesittelyt on vahvistettu: Avex (label), Onigiri media (News site + PR Agent), JVC Victor (label), Ubi'q (boutique ad agency/video production), JNCA (anime/vocaloid music creators association), MCJP (publisher, presenting sub-publishing opportunity), Color Red Japan (label/ music discovery platform, presenting licensing/collaboration opportunity), United Future Creators (music production company, presenting co-write opportunity) ja Disk Union (label, presenting licensing opportunity). Huom! Muutokset mahdollisia.

Ohjelman runko:

  • 12.2. Nordic get-together: orientoituminen vientimatkaan ja tutustumista muihin osallistujiin
  • 15.–17.2. Japanilaisten musiikkialan yritysten esittäytymiset
  • 17.2. Japanilaisten yritysesittelyjä sekä verkostoitumistilaisuus ja matkan yhteenveto

Ohjelma tapahtuu kunakin päivänä klo 11–13 (paitsi orientaatio 12.2., jonka kellonaika ilmoitetaan myöhemmin). Tarkempi ohjelma ja aikataulu lähetetään matkalle valituille osallistujille.

Kenelle?

Sisältö soveltuu sekä pidempään Japanissa toimineille että markkinalle pyrkiville uusille toimijoille. Suomesta mukaan toivotaan erityisesti yrityksiä, joilla on tuoreita julkaisuja tai uusia artisteja, joita halutaan markkinoida Japanissa. Pop/rock-genren lisäksi ohjelma sopii myös jazz- sekä folk-toimijoille.


Hokuo Music Songwriting Camp

Vientimatkan yhteydessä, 15.-19.2. ja 26.2. järjestetään online-biisileiri yhteistyössä Sony Music Publishing Japanin kanssa. Leirille pääsee kaksi kirjoittajaa kustakin Pohjoismaasta.

Biisileirillä keskitytään kirjoittamaan musiikkia Japanin markkinalle. Leirin sessiot sijoittuvat viikolle 15.-19.2. Kullakin mukaan valitulla pohjoismaisella kirjoittajalla on ko. päivinä kaksi online-sessiota japanilaisten kirjoittajien kanssa. Valmiit demot toimitetaan 26.2. mennessä, jolloin biisileirin kuuntelu järjestetään.

Yhteensä Japanin markkinalta leirillä tehdään yhteistyötä n. 20 eri kirjoittajan ja artistin kanssa, joita edustavat useat eri japanilaiset musiikkiyhtiöt. Leirille pääsee Suomesta kaksi kirjoittajaa: yksi tuottaja ja yksi topliner.

Kirjoittajalla tulee olla vähän tai jonkin verran kokemusta Japanin markkinalle kirjoittamisesta.


Hae mukaan!

Hae mukaan matkalle ja leirille täältä 27.1. 2021 mennessä.