Hokuo Music Fest

Hokuo Music Fest on yhteispohjoismainen musiikkivientimatka Tokioon 19.-20. marraskuuta. Tapahtumaan kuuluu showcase-tapahtuma Hokuo Music Night, joka esittelee indie- ja elektronista musiikkia, sekä myyntipäivä (Nordic-Japanese Trade Day) ja seminaari. 

Hokuo Music Fest –konsepti esiteltiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013, kun yhteispohjoismainen Hokuo Music Night ja Japanissa kovassa maineessa oleva suomalainen Loud & Metal –showcase järjestettiin ensimmäistä kertaa pohjoismaisena yhteisvientihankkeena. Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja osallistujat saivat arvokkaita kontakteja sekä Japanista että pohjoismaisista kollegoistaan. 

Maailman toiseksi suurimmaksi musiikkimarkkinaksi kasvanut Japani on erittäin tärkeä vientimarkkina suomalaiselle musiikkiteollisuudelle. Tilastojen mukaan noin 100 suomalaisen artistin albumeita on julkaistu Japanissa ja viime vuosina myös teosmyynti Japaniin on kasvanut huimaa vauhtia. Lähivuosina myös useat suomalaiskirjoittajat ja -kustantajat ovat saavuttaneet myyntilistojen kärkisijoja Japanin albumi- ja singlelistoilla. Hokuo Music Festin paikallinen kumppani, Creativeman, järjestää Japanin suurimpia festivaaleja, kuten Loud Park ja Summer Sonic. Lisäksi Creativeman järjestää suurimman osan kansainvälisten artistien keikoista ja kiertueista Japanissa. 

Myyntipäivä

Perinteinen myyntipäivä (Nordic-Japanese Trade Day) järjestetään 19.11. kello 11.00–17.00 Hokuo Music Festin yhteydessä Shibuyan alueella, joka on keskeinen sijainti Japanin musiikkialalle. Viiden tunnin mittaiseen myyntipäivään kutsutaan mm. Japanin tärkeimpiä kustantajia, levy-yhtiöitä ja mediaa tutustumaan pohjoismaalaiseen musiikkiin. Viime vuonna n. 50 japanilaista ammattilaista osallistui myyntipäivään. Kaikki pohjoismaalaiset osallistujayritykset saavat oman myyntipöydän, jossa esitellä tuotteitaan. Paikalla on myös kääntäjiä, jotka auttavat kommunikoinnissa. 

Osoite:
Shibuto Cine tower 13F
2-6-17 Dogenzaka Shibuya-ku Tokyo

Seminaari

Vientimatkaan sisältyy myös seminaari, jossa japanilaiset musiikin ammattilaiset kertovat osallistujille Japanin markkinoiden erityispiirteistä ja toimintatavoista. 

Puhujat ja seminaariaiheet ovat:
Masami Shimomura (Inpartmaint inc): International artists working with an indie label in Japan
Keitaro Sumii (Warner Music): International artists released by Warner Music Japan
Jay Kogami (music blogger): Digital market in Japan
Hiroshi Kuramoto (Sony Music Publishing): Sync in Japan
Haji Taniguchi (MPAJ): Publishing market in Japan

Seminaari järjestetään 20.11. kello 13–16.

Osoite:
Shibuto Cine tower 13F
2-6-17 Dogenzaka Shibuya-ku Tokyo

Vastaanotto

Pohjoismaiset vientitoimistot järjestävät yhteistyössä pohjoismaiden suurlähetystöjen kanssa vastaanoton osallistujille keskiviikkona 19.11. kello 18.00–20.00. NOMEX ja paikalliset konsultit kutsuvat paikalle japanilaisia ammattilaisia ja median edustajia. 

Osoite:
Norjan suurlähetystö
5-12-2 Minami Azabu, Minato-ku
Tokyo 106-0047, Japan

Hokuo Music Night 

Hokuo Music Night järjestetään 20.11. Astro Hallissa. 

Esiintyjät ovat Jaakko Eino Kalevi (FIN), Oyama (ICE), Nabiha (DK) NONONO (SWE) and Christopher (DK).

Showcase-hakemukset

Showcase-haku on päättynyt.

Osallistuminen

Showcase-esiintyjille ei ole luvassa keikkapalkkiota. Music Finland koordinoi kaikille suomalaisille osallistujille työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet.

Lataa osallistumissopimus tästä ja palauta se täytettynä osoitteeseen assistant@musicfinland.fi tai postitse osoitteeseen Sami Häikiö, Urho Kekkosen katu 2 C, 6. krs, 00100 Helsinki. Osallistumissopimuksen mukana tulee lähettää myös verovelkatodistus, joka ei saa olla kahta kuukautta vanhempi (www.vero.fi/verovelkatodistus).

Palauta osallistumissopimus viimeistään 11.10. Palautathan sopimuksen ajoissa, jotta ehdit mukaan markkinointimateriaaleihin!

Osallistumishinta Hokuo Music Festin yhteismarkkinointikokonaisuuteen on:

  • PK-yritykset: kokonaishinta 500,00 € (+alv 24%), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 250,00 €
  • Isot yritykset: kokonaishinta 500,00 € (+alv 24%), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 125,00 €
  • Ei-avustuskelpoiset: kokonaishinta 500,00 € (+ alv 24%)

Hintaan sisältyy myyntipäivän osallistumismaksu, osallistuminen verkostoitumistilaisuuksiin sekä Music Finlandin yhteismarkkinointimateriaalit.

Music Finland hakee ja myönnettäessä koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet tapahtuman yhteismarkkinointiin osallistuville suomalaisille yrityksille ja artisteille. Tukien saaminen edellyttää Music Finlandin osallistumissopimuksen täyttämistä. Tämän lisäksi yrityksen tulee olla ennakkoperintärekisterissä, eikä sillä saa olla verovelkaa.

Työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet

Ennakkoperintärekisterissä oleville pk-yrityksille matkatuki on toteutuessaan enintään 50 prosenttia ja suurille yrityksille enintään 25 prosenttia. Yrityksen kokoluokka määräytyy omistajakonsernin tietojen perusteella. Tukea voidaan anoa seuraaville vientimatkaan liittyville kuluille:

  • rekisteröinti tapahtumaan
  • lennot tai muu matkustustapa (tuet vain turisti/economy -luokan mukaan, ei business- tai I-luokassa)
  • lentokenttäkuljetukset
  • mahdollinen menorahti
  • mahdolliset viisumit
  • majoituskustannukset
  • päivärahat tapahtuma-ajalta

Lisätietoa tuesta löytyy osallistumissopimuksesta. 

Tukien maksamisen edellytyksenä on, että osallistuva yritys toimittaa Music Finlandin tiliselvitysohjeen mukaisen tiliselvityslaskun sekä selvityksen yrityskohtaisista investoinneista ja vastaa tulos- ja palautekyselyyn annettuun määräaikaan mennessä. Tiliselvitysohjeet ja palautekysely lähetetään osallistujille tapahtuman jälkeen.

Hotellit

Varaa hotellit Music Finlandin kautta. Valitut hotellit sijaitsevat tapahtumapaikkojen läheisyydessä. Lentokenttäbussi lentokentältä hotellille maksaa n. 30 euroa.

Tokyu Stay Shibuya n. JPY12000/single, JPY16000/twin 
Shibuya Excel Hotel Japan n. JPY19000/single, JPY24000/twin