Hokuo Music Fest 2019

Japani on maailman toiseksi suurin musiikkimarkkina ja siten erittäin tärkeä myös suomalaiselle ja pohjoismaiselle musiikille. Japanissa on vuosien kuluessa julkaistu paljon suomalaisartistien musiikkia ja viimeisinä vuosina myös useat suomalaiset biisinkirjoittajat ja -kustantajat ovat menestyneet maan albumi- ja singlelistoilla. 


Information in English

Music Finland järjestää taas Hokuo Music Fest -musiikkivientimatkan Tokioon. Edellisten vuosien tapaan vientimatka järjestetään yhteistyössä pohjoismaisten musiikkivientitoimistojen, Export Music Swedenin, Music Export Denmarkin ja Music Norwayn kanssa.

Hokuo Music Fest saattaa yhteen eri genrejen ja musiikkialan sektorien toimijoita Pohjoismaista ja Japanista. Vientimatkan ohjelma koostuu seuraavista osa-alueista (ohjelman muutokset mahdollisia):

Tiistai, 12.11. 

 • saapuminen Tokioon tiistai-aamuna
 • Nordic Get-together illalla (delegaatio ja biisileirin osallistujat)

Keskiviikko, 13.11. 

 • Seminaarit aamulla ja aikaisin iltapäivällä
 • Vastaanotto Norjan suurlähetystössä illalla

Torstai, 14.11. 

 • Trade Day

Yllä oleva yritysdelegaation ohjelma järjestetään yhteistyössä TGI Tokyon kanssa.

Hokuo Musicin yhteydessä järjestetään jälleen myös biisileiri yhteistyössä Sony Music Publishing Japanin kanssa. Biisintekijät tapaavat muut osallistujat Nordic Get-together -tilaisuudessa tiistaina 12.11. Biisileirin sessiot järjestetään keskiviikkona ja torstaina 13.–14.11., viimeistely perjantai-aamuna 15.11. Sessioihin voivat osallistua myös tekijöitä edustavat kustantajat. Kuuntelusessio järjestetään perjantaina 15.11. klo 15.00-17.00.

Lisäksi perjantaina 15.11. järjestetään jälleen Loud & Metal Mania Showcase yhteistyössä Creativemanin kanssa.

Hokuon osallistujat voivat palata Suomeen lauantaina 16.11. Tarkemmat tiedot tapahtumista alla.

Artisti- ja biisinkirjoittajahaku auki 30.6. asti

 • Hae metalliyhtyeellesi Hokuo-showcasea täyttämällä tämä lomake 30.6. mennessä. Esiintyvän yhtyeen edustajan (esim. managerin, levy-yhtiön edustajan tai agentin) on osallistuttava Hokuoon.
 • Hae biisinkirjoittajallesi paikkaa Hokuo-biisileirille täyttämällä tämä lomake 30.6. mennessä. Biisinkirjoittajan on oltava kustannettu ja kirjoittajaa edustavan kustantajan on osallistuttava Hokuoon. 

Osallistuminen tapahtumaan

Delegaattihaku Hokuoon on käynnissä 25.9. asti – ilmoittaudu täyttämällä lomake. Lomakkeen tekstejä ja kuvia käytetään yritysesitteessä, joka jaellaan japanilaiselle musiikkialalle.

Music Finland veloittaa hankkeeseen osallistuvilta yrityksiltä osallistumismaksun, johon sisältyy myyntipäivän osallistumismaksu, osallistuminen verkostoitumistilaisuuksiin sekä Music Finlandin yhteismarkkinointimateriaalit. Hankkeen osallistumismaksut ovat:

 • Showcase-esiintyjää edustavalta yritykseltä 500€ (+ alv 24%)
 • Biisinkirjoittajaa edustavalta yritykseltä 400€ (+ alv 24%)
 • Muilta yrityksiltä 300€ (+ alv 24%)

Matkatuet suomalaisyrityksille

Music Finland koordinoi Business Finlandin Team Finland Trade Fair -avustuksen hakemisen yhteisvientihankkeeseen osallistuvien musiikkialan yritysten puolesta. Osallistuvat musiikkialan yritykset täyttävät Music Finlandin sähköisen ilmoittautumislomakkeen, jonka perusteella Music Finland huolehtii hankehakemusten kootusta täyttämisestä ja lähettämisestä Business Finlandin sähköisessä hakujärjestelmässä.  

Osallistuvan yrityksen tukikelpoisuuden kriteerit: 

 • Yrityksen De minimis-kiintiö (Business Finlandin jakamat tuet) ei saa olla vielä täynnä – kaikki muut De minimis- ja mahdolliset konsernituet on ilmoitettava
 • Yrityksellä on oltava kannattavan vientitoiminnan edellytykset
 • Yrityksen on oltava ennakkoperintärekisterissä koko hankkeen ajan hakuhetkestä tuen tilittämiseen asti
 • Yrityksellä ei saa olla verovelkaa ja maksuhäiriömerkintöjä
 • Avustuksen saaja voi olla osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai osuuskunta (Huom! Business Finland ei voi tukea toiminimiä)
 • Avustuksen saajan tulee olla Suomeen rekisteröity PK-yritys (ei Ahvenanmaalle rekisteröity) 

Yritysedustajien ja showcase-esiintyjien tukikelpoiset matka- ja osallistumiskulut:

 • Music Finlandin laskuttama osallistumismaksu
 • Ulkomaan päivärahat tapahtuma-aikana
 • Majoitus tapahtuma-aikana
 • Lennot ja lentokenttäkuljetukset

Business Finlandin tuki voi olla enintään 50% hakubudjetin mukaisista kuluista. Kaikkien kulujen on oltava yrityksen kirjanpidossa. Tuen piiriin voidaan hyväksyä vain hankehakemuksen jättämisen jälkeen syntyneet kustannukset. Kustannuksen syntymisajankohdaksi katsotaan suoritteen ajankohta (esim. lennon päivämäärä, ensimmäinen majoittumispäivä hotellissa).

Toimi näin ennen tapahtumaa: 

1.    Täytä Music Finlandin hankekohtainen ilmoittautumis- ja rahoitushakulomake täältäMusic Finland huolehtii hakemusten saattamisesta yhteisesti Tekesin sähköiseen hakujärjestelmään. (HUOM! Muista täyttää myös aikasemmin mainittu Delegation registration and information form yritysesitettä varten!)

2.    Maksa Music Finlandin osallistumismaksu ennen tapahtumaa.

3.    Hyväksy avustuspäätös Business Finlandin asiointipalvelussa, kun saat avustuspäätöksen.

Toimi näin tapahtuman jälkeen:

Yrityksen on tehtävä hankkeen tiliselvitys itse Business Finlandin asiointipalvelun kautta. Business Finland maksaa avustuksen suoraan yritykselle loppuraportin ja -tilityksen käsittelyn ja maksatuspäätöksen tekemisen jälkeen.

Hokuo Music Fest 2019

Nordic Get-together 

Pohjoismaiselle delegaatiolle järjestetään yhteinen verkostoitumistapaaminen tiistaina 12.11. Tapaaminen ajoittuu ilta-aikaan, joten Hokuoon osallistuvien on mahdollista saapua Tokioon saman päivän aamuna laskeutuvalla lennolla ja hoitaa omia tapaamisia iltapäivän aikana.

Hokuo Music Seminar 

Vientimatkaan sisältyy keskiviikkona 13.11. järjestettävä seminaari, jossa japanilaiset musiikin ammattilaiset kertovat osallistujille Japanin markkinoiden erityispiirteistä ja toimintatavoista.  Aiempien vuosien aiheita ovat olleet mm. “International artists working with an indie label in Japan”, “Sync in Japan” ja “Publishing in Japan”. Tämän vuoden aiheet tarkentuvat myöhemmin.

Hokuo Music Reception 

Pohjoismaiset vientitoimistot järjestävät yhteistyössä pohjoismaiden suurlähetystöjen kanssa vastaanoton pohjoismaisille ja japanilaisille alan toimijoille keskiviikkona 13.11. Vientitoimistot ja paikalliset alan konsultit kutsuvat paikalle japanilaisia ammattilaisia ja median edustajia. Tänä vuonna vastaanotto järjestetään Norjan suurlähetystöllä.

Hokuo Music Trade Day 

Perinteinen myyntipäivä järjestetään Hokuo Music Festin yhteydessä torstaina 14.11. Myyntipäivään kutsutaan mm. Japanin tärkeimpiä kustantajia, levy-yhtiöitä ja mediaa tutustumaan pohjoismaiseen musiikkiin. Kaikki pohjoismaiset osallistujayritykset saavat oman myyntipöydän, jossa esitellä tuotteitaan. Paikalla on myös kääntäjiä, jotka auttavat kommunikoinnissa. 

Hokuo Music Song Camp  

Vientimatkan yhteydessä järjestetään tänäkin vuonna co-write -sessioita yhteistyössä Japanin Sony Music Publishingin kanssa. Työpajoissa pohjoismaiset kirjoittajat pääsevät työskentelemään sekä verkostoitumaan alan japanilaisten ammattilaisten kanssa. Kirjoittajien lisäksi sessioihin osallistuu kustantajia sekä J-Popiin erikoistuneita levy-yhtiöiden edustajia. Kuuntelusessio järjestetään perjantaina 15.11. klo 15.00-17.00.

Loud & Metal Mania showcase by Hokuo Music

Osana Hokuo Music Fest -kokonaisuutta järjestetään tänäkin vuonna metallimusiikin showcase-ilta perjantaina 15.11. Tapahtuman tuotannosta vastaa Creativeman, joka on yksi Japanin merkittävimmistä live-promoottoreista (Summer Sonic, Punk Spring ja Loud Park). Showcase on ollut aikaisempina vuosina erittäin tuloksekas ja monelle yhtyeelle on löytynyt paikallisia yhteistyökumppaneita esiintymisen kautta.