Haku New Cut! -vientihankkeeseen

New York kutsuu suomalaisia elokuvan, TV:n, musiikin, muotoilun ja muodin tekijöitä – Avoin haku uudenlaiseen vientihankkeeseen on alkanut

Elokuva- ja televisioalan vientijärjestö Favex, Music Finland ja Design Forum Finland kutsuvat suomalaisia luovan teollisuuden toimijoita ja yrityksiä osallistumaan uudenlaiseen vientihankkeeseen. Avoin haku New Cut! -nimellä toteutettavaan kulttuuriviennin hankkeeseen on alkanut tänään osoitteessa www.newcut.fi ja päättyy 28.1.2013.

Luovien alojen vientiorganisaatioiden yhteistyönä toteutettava New Cut! -hanke yhdistää suomalaiset elokuvan, TV:n, muodin, muotoilun ja musiikin tekijät kehittämään toimintaansa sekä nostamaan yhdessä esiin suomalaista luovaa teollisuutta New Yorkissa.

New Cut! on suunnattu erityisesti sellaisten toimijoiden ja yritysten tukemiseen, jotka ovat panostamassa USA:n markkinoille tai kehittävät aktiivisesti kansainvälistä toimintaansa. Hanke tarjoaa suomalaisille yrityksille, tuotannoille ja projekteille uudenlaisia mahdollisuuksia näkyä, kuulua ja verkostoitua USA:ssa.

Hanke rakentuu tapahtumien sarjaksi ja huipentuu kuluvan vuoden osalta New Cut! -päätapahtumaan ensi syksynä. Osallistuvilta toimijoilta ja yrityksiltä edellytetään valmiuksia osallistua tapahtumien suunnitteluun sekä omien ideoiden ja projektien kustannuksiin.

– Erilaisten, suomalaisten ja amerikkalaisten, toimijoiden tarpeita, ideoita ja kontaktiverkostoja yhdistämällä voimme tavoittaa ja saada mukaan New Yorkin mielipidevaikuttajat, joiden verkostot ja vaikutus ovat globaalit, tiivistää hankkeen projektipäällikkö Atte Laurila New Cut!:in tarjoamat mahdollisuudet.

– Esimerkiksi USA:sta kasvua hakeva muotoiluteollisuuden yritys pystyisi nyt luomaan ainutlaatuisen, liiketoimintaansa edistävän tapahtuman yhdessä elokuva- ja musiikkialan vaikuttajien kanssa keskelle uusien trendien kansainvälistä ydintä, havainnollistaa hankkeen koordinaattorina toimivan Favexin toiminnanjohtaja Petra Theman.

Haku New Cut! -hankkeeseen on nyt alkanut osoitteessa www.newcut.fi. Hakuaika päättyy 28.1.2013. Hankkeen päätapahtumat julkistetaan helmikuussa New Yorkissa kick-off-tapahtuman yhteydessä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja televisiotuotannon, musiikkituotannon sekä muotoilun vientijärjestöt toteuttavat mittavan yhteisen vientihankkeen. New Cut!:in taustavaikuttajiin lukeutuvat mm. Dome Karukoski, Paola Suhonen, Teemu Suviala, Minttu Vesala, Ville Tikka, Timo Kaukolampi, Jon Sundell ja noin kolmekymmentä muuta tekijää, joita yhdistävät vahva ammattitaito sekä kokemus Yhdysvalloista.

Lisätietoja ja hakuohjeet:

www.newcut.fi

Atte Laurila
Projektipäällikkö, New Cut!
044 222 4444
atte.laurila@favex.fi