Finland Fest 2013

Vuoden 2013 Finland Fest jakautuu kahteen osaan: Toukokuun 25. päivä järjestetään suomalaista metallimusiikkia esittelevä Loud & Metal Attack -festivaali, minkä ympärille rakennetaan seminaari- ja verkostoitumisohjelmaa. Marraskuussa järjestettävä Hokuo Music Night keskittyy indie- ja elektroniseen musiikkiin, ja showcase-tapahtuman yhteydessä järjestetään myös yhteispohjoismaiset vientipäivät.

Artistihaku

Toukokuun Loud & Metal Attack -festivaalin artistihaku on päättynyt. Artistivalinnat tekee paikallinen promottori. Marraskuun Finland Festin/Hokuo Music Nightin artistihausta tiedotetaan syksyllä.

Ammattilaisohjelma

Seminaari

Osana toukokuun Finland Festia järjestetään perjantaina 24.5. seminaaripäivä, jonka aiheena on japanilaisten fanien tavoittaminen. Seminaarin tavoitteena on tarjota osallistujille tietoa ja vinkkejä haasteista, joita suomalaiset ja muut ulkomaalaiset yhtyeet saattavat kohdata tavoitellessaan paikallisia faniyhteisöjä Japanissa. Erityisenä teemana on paikalliset sosiaalisen median sovellukset ja käytännöt.

Seminaari koostuu lyhyistä paikallisten musiikkialan, markkinoinnin, ja sosiaalisen median asiantuntijoiden puheenvuoroista. Niitä seuraa tiivis työpaja, jossa sosiaalisen median käytäntöjä tarkastellaan käytännön esimerkkien kautta. Esimerkit käsittelevät tämän vuoden Finland Festissä esiintyville suomalaisbändeille japanilaisessa sosiaalisessa mediassa luotua sisältöä.

Tapahtuma on suunnattu Finland Festiin osallistuville suomalaisdelegaateille, paikallisille musiikin ja luovien alojen edustajille sekä muille musiikkifaniudesta ja sosiaalisesta mediasta kiinnostuneille. Seminaari on englanninkielinen.

Seminaarin järjestää Music Finland yhteistyössä Aalto-yliopiston IDBM-ohjelman FLUID-tutkimusprojektin (www.fluidism.info) kanssa. Lisätietoja seminaarista antavat Tina Jukarainen (tina.jukarainen@musicfinland.fi) sekä Aalto-yliopiston IDBM-ohjelman tutkimuspäällikkö Toni-Matti Karjalainen (toni-matti.karjalainen@aalto.fi). 

Match Making -tapaamiset

Seminaarin jälkeen Music Finland järjestää kiinnostuneille Finland Festin suomalaisdelegaateille match making -tapaamisia japanilaisten musiikkialan ammattilaisten kanssa. Tapaamiset sovitaan etukäteen, joten mikäli olet kiinnostunut löytämään uusia kontakteja Japanista, ilmoita siitä viimeistään 19.4. Sami Häikiölle (sami.haikio@musicfinland.fi).

Osallistuminen tapahtumaan

Ammattilaiset voivat osallistua tapahtumaan ilmoittautumalla suoraan Sami Häikiölle (sami.haikio@musicfinland.fi), ja palauttamalla Music Finlandin osallistumissopimuksen. Osallistumissopimusten jättämisen deadline on 24.4.2012. Palautathan sopimuksen ajoissa, jotta ehdit mukaan markkinointimateriaaleihin! 

Lataa sopimus tästä, ja palauta se täytettynä osoitteeseen assistant@musicfinland.fi tai postitse osoitteeseen Lauttasaarentie 1, 2. krs, 00200 Helsinki. Osallistumissopimuksen mukana tulee lähettää myös verovelkatodistus, joka ei saa olla kahta kuukautta vanhempi (www.vero.fi/verovelkatodistus).

Music Finland hakee ja myönnettäessä koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet tapahtuman yhteismarkkinointiin osallistuville suomalaisille yrityksille ja artisteille. Tukien saaminen edellyttää Music Finlandin osallistumissopimuksen täyttämistä. Tämän lisäksi yrityksen tulee olla ennakkoperintärekisterissä, eikä sillä saa olla verovelkaa. Sopimuksella yritys sitoutuu osallistumaan Finland Fest 2013 -yhteismarkkinointikokonaisuuteen omakustannushintaan:

  • PK-yritykset: kokonaishinta 300,00 € (+alv 24 %), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 150,00 €
  • Isot yritykset: kokonaishinta 300,00 € (+alv 24 %), josta työ- ja elinkeinoministeriön tuen osuus 75,00 €
  • Ei-avustuskelpoiset: kokonaishinta 300,00  € (+ alv 24 %)

Hintoihin sisältyy rekisteröinti tapahtumaan, ammattilaisohjelma ja verkostoitumistilaisuudet sekä Music Finlandin yhteismarkkinointimateriaalit.

Työ- ja elinkeinoministeriön matkatuet

Ennakkoperintärekisterissä oleville pk-yrityksille matkatuki on toteutuessaan enintään 50 prosenttia ja suurille yrityksille enintään 25 prosenttia. Yrityksen kokoluokka määräytyy omistajakonsernin tietojen perusteella. Tukea voidaan anoa seuraaville vientimatkaan liittyville kuluille: 

  • rekisteröinti tapahtumaan
  • lennot tai muu matkustustapa (tuet vain turisti/economy -luokan mukaan, ei business- tai I-luokassa
  • lentokenttäkuljetukset
  • mahdollinen menorahti
  • mahdolliset viisumit
  • majoituskustannukset
  • päivärahat tapahtuma-ajalta

Lisätietoa tuesta löytyy osallistumissopimuksesta.

Tukien maksamisen edellytyksenä on, että osallistuva yritys toimittaa Music Finlandin tiliselvitysohjeen mukaisen tiliselvityslaskun sekä selvityksen yrityskohtaisista investoinneista ja vastaa tulos- ja palautekyselyyn annettuun määräaikaan mennessä. Tiliselvitysohjeet ja palautekysely lähetetään osallistujille tapahtuman jälkeen.