Etnogaala 2019

Järjestyksessään toinen Etnogaala järjestetään 10.1. klo 19 Tavastia-klubilla Helsingissä. Vuosittaisessa gaalassa palkitaan kansanmusiikin, maailmanmusiikin sekä kansantanssin kiinnostavia ja ansioituneita toimijoita. Yle välittää ja tallentaa tapahtumaa tv-, radio- ja nettikanavillaan.

Etnogaala on kansanmusiikin ja kansantanssin näköinen juhlailta: vähemmän puheita, enemmän livemusiikkia ja tanssia. Tavastia muuntautuu kahden esiintymislavan etnoklubiksi, jossa Ylen lähetys liikkuu lavalta takahuoneeseen, lämpiöön ja haastatteluihin.

Gaalan esiintyjät valittiin palkintoehdokkaiden joukosta. Tapahtumassa esiintyvät Antti Paalanen, Frigg, Hilja Grönfors Trio, J-P Piirainen, Kyllikki, Maria Kalaniemi vieraineen ja Tuuletar.

Palkintokategoriat

Etnogaalassa on seitsemän palkintosarjaa. Ammattilaisraadit ovat valinneet kolme ehdokasta jokaiseen sarjaan, katso ehdokkaat täältä. Vuoden kansainvälistyjä -palkinnon saa toimija, joka on herättänyt merkittävää kiinnostusta kansainvälisellä musiikkikentällä ja osoittanut vientivalmiutta. Palkinnon jakaa Music Finland, ja ehdokkaat ovat Antti Paalanen, Sväng ja Tuuletar. Palkintoraadin muodostivat Simon Broughton (Songlines), Alexandra Archetti Stølen (Oslo World), Tove Djupsjöbacka (freelance-journalisti) ja Henna Salo (Music Finland).

Tule tapaamaan kansainvälisiä vieraita

Etnogaalaan ja Folklandialle saapuu tänä vuonna joukko maailmanmusiikkialan kansainvälisiä vaikuttajia. Music Finlandin sekä Kansantanssin ja kansanmusiikin edistämiskeskuksen yhdessä kutsumat vieraat ovat:

Alexandra Archetti Stølen (Norja)
Balázs Weyer (Unkari)
Carlos Seixas (Portugali)
Geert Oude Weernink (Alankomaat)
Jarmila Vlčková (Slovakia)
Lieve Boussauw (Belgia)
Marina Pommier (Unkari)
Martina Laab (Itävalta)
Per Idar Almås (Norja)
Simon Broughton (Iso-Britannia)

Yhteistyökumppaneina kansainvälisten vieraiden tuomisessa ovat lisäksi olleet seuraavat organisaatiot: Folklandia-risteily, Helsinki Marketing, Itävallan suurlähetystö, Maailman musiikin keskus, Music Estonia, Musiikin edistämissäätiö, Norjan suurlähetystö, Saura Agency, Suomen Benelux-instituutti, Suomen Madridin-instituutti sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä.

Lue lisää Etnogaalasta ja osta liput täältä.