Etnogaala 2019

Järjestyksessään toinen Etnogaala järjestetään 10.1. klo 19 Tavastia-klubilla Helsingissä. Vuosittaisessa gaalassa palkitaan kansanmusiikin, maailmanmusiikin sekä kansantanssin kiinnostavia ja ansioituneita toimijoita. Yle välittää ja tallentaa tapahtumaa tv-, radio- ja nettikanavillaan.

Etnogaala on kansanmusiikin ja kansantanssin näköinen juhlailta: vähemmän puheita, enemmän livemusiikkia ja tanssia. Tavastia muuntautuu kahden esiintymislavan etnoklubiksi, jossa Ylen lähetys liikkuu lavalta takahuoneeseen, lämpiöön ja haastatteluihin.

Gaalan esiintyjät valittiin palkintoehdokkaiden joukosta. Tapahtumassa esiintyvät Antti Paalanen, Frigg, Hilja Grönfors Trio, J-P Piirainen, Kyllikki, Maria Kalaniemi vieraineen ja Tuuletar.

Palkintokategoriat

Etnogaalassa on seitsemän palkintosarjaa. Ammattilaisraadit ovat valinneet kolme ehdokasta jokaiseen sarjaan. Katso ehdokkaat täältä. Vuoden kansainvälistyjä -palkinnon saa toimija, joka on herättänyt merkittävää kiinnostusta kansainvälisellä musiikkikentällä ja osoittanut vientivalmiutta. Palkinnon jakaa Music Finland. Ehdokkaat ovat Antti Paalanen, Sväng ja Tuuletar. Palkintoraadin muodostivat Simon Brughton (Songlines), Alexandra Stølen (Oslo World), Tove Djupsjöbacka (freelance-journalisti) ja Henna Salo (Music Finland).

Tule tapaamaan kansainvälisiä vieraita

Music Finland tuo kaksi kansainvälistä vierasta Etnogaalaan.

Music Finlandin vieraat:  Simon Broughton (Songlines, Iso-Britannia) Alexandra Stølen (Oslo World, Norja)

Lue lisää Etnogaalasta ja osta liput täältä.

Etnogaalan järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK). Muut yhteistyökumppanit ovat YLE, Maailman musiikin keskus, Music Finland, Suomen Musiikintekijät, Tanssin Tiedotuskeskus, Muusikkojen liitto, Folklandia, Suomen Nuorisoseurat ja Suomen kansanmusiikkiliitto.