EDM Hotel

EDM Hotel on biisileiri kansainvälistä uraansa aloitteleville pop-laulunkirjoittajille, artisteille ja tuottajille, jotka työskentelevät erityisesti elektronisen musiikin parissa. EDM Hotel järjestetään Helsingin Suomenlinnassa 13.–16.12.

EDM Hotelissa keskitytään elektronisen tanssimusiikin eri alagenreihin ja valmennetaan tekijöitä erityisesti elektronisen tanssimusiikin ympärillä olevan bisneksen erityispiirteisiin.

EDM Hotel on suunnattu ennen kaikkea kansainvälistä uraansa aloitteleville suomalaisille kirjoittajille ja artisteille. Leiri on erinomainen tilaisuus kehittyä kansainvälisten co-write-sessioiden tekemisessä ja rakentaa verkostoja ulkomaille. Suomalaiset kirjoittajat työskentelevät yhdessä leirille pääosin eri puolilta Eurooppaa saapuvien artistien ja biisintekijöiden kanssa.

EDM Hotel on sisartapahtuma jo vakiintuneelle Music Finlandin Song Hotel -leirille. Suomalaisista kirjoittajista Song Hoteliin ovat aikaisemmin osallistuneet esimerkiksi Alma Miettinen, Axel Ehnström ja Tiina Vainikainen sekä kansainvälisistä tekijöistä esimerkiksi Noonie Bao (jonka kirjoittamia kappaleita ovat levyttäneet mm. Charli XCX, MØ ja Katy Perry) ja Linnea Södahl (mm. NEA – Some Say, Zara Larsson - Lush Life). Song Hoteliin viime vuosina osallistuneista artisteista esimerkiksi Halie, Novaa, Simonne Jones ja Lia D’Sau ovat julkaisseet leirillä kirjoitettuja kappaleita.

EDM Hotel järjestetään Suomenlinnan studiossa. Yhteistyössä EDM Hotelin ohjelmatuotannossa ovat Scorchin’ Records ja Halla Recordings.

Hakeminen

Leirille voi hakea mukaan tuottajana, artistina tai toplinerina. Hakea voi myös kirjoitustiiminä.

Hae mukaan leirille viimeistään 8.11.2021 tämän lomakkeen kautta.

Hakemuksessa kysytään muun muassa biografiaa (sisältäen julkaisut), sekä haettavaa roolia kirjoitustilanteessa (artisti, track-tuottaja, topliner).

Leirille valitaan hakemusten perusteella 12 suomalaista artistia tai kirjoittajaa. Valintakriteerejä ovat kansainvälinen potentiaali sekä menestys Suomessa ja ulkomailla elektronisen musiikin parissa. Song Hoteliin voivat päästä myös kirjoittajat, joilla ei ole vielä kustannussopimusta. Valinnat tehdään pian hakuajan päätyttyä.

Leirin osallistumismaksu on 150€ + alv 24% henkilöä kohden. Hinta sisältää studiovuokran ja ruokailut, sekä hostellimajoituksen Suomenlinnassa.

Music Finlandin kansainväliset kirjoitusleirit

Music Finlandin kansainvälisiä kirjoitusleirejä on järjestetty vuodesta 2007 lähtien. A-Pop Castle ja Song Castle kuuluvat maailmanlaajuisesti Pohjoismaiden tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin yhteiskirjoitusleireihin.

EDM Hotel on osa Music Finlandin teosviennin edistämisstrategiaa yhdessä teosvientituen, Biisiviennin vision sekä biisileirien A-Pop Castle ja Song Castle (Biisilinna) kanssa. EDM Hotel on Music Finlandin järjestämän Song Hotelin sisartapahtuma , jonka tarkoitus on tukea eri genreistä ponnistavia uransa alussa olevia musiikintekijöitä ja tukea erityisosaamisen kehittymistä.