by:Larm 2016

Pohjoismaiden suurin musiikkialan konferenssitapahtuma ja showcase-festivaali by:Larm järjestetään yhdeksännen kerran Oslossa 2.–5. maaliskuuta. Tapahtuma esittelee jälleen tuoreinta pohjoismaista musiikkia ja tuo yhteen musiikkikentän tekijöitä Pohjoismaista, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista.

By:Larm keskittyy esittelemään nuoria, lupaavia pohjoismaisia yhtyeitä ja pureutumaan musiikkialan polttaviin puheenaiheisiin. Tapahtuma on muodostunut musiikkialan tärkeäksi vuosittaiseksi kohtaamispaikaksi, jossa niin levy-yhtiöiden, musiikkimedian kuin agentuurien toimijoilla on mahdollisuus verkostoitua ja osallistua inspiroiviin seminaareihin. By:Larm on paitsi tärkein Pohjoismaissa järjestettävä musiikkialan ammattilaisten kokoontuminen, myös kasvavassa määrin esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa huomattu näyteikkuna pohjoismaiseen musiikkiskeneen.

Alustavan festivaali- ja keskusteluohjelman perusteella by:Larmissa nähdään jälleen monipuolinen ja laaja skaala läpimurron partaalla olevia pohjoismaisia artisteja. Suomalaiset showcase-artistit tänä vuonna ovat K-X-P, Liima ja Teksti-TV 666. Aiempina vuosina festivaalin esiintymislavoilla on nähty suomalaisnimiä kuten Black TwigFrench FilmsLCMDFShine 2009 ja Uusi Fantasia. Konferenssiosion paneelikeskusteluihin on jälleen kutsuttu alan ansioituneimpia keikkabuukkaajia, artistiedustajia ja managereita Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta ja muualta Euroopasta. Vuoden 2016 kuumia puheenaiheita ovat mm. ”Digitaalinen identiteetti”, ”Luova Eurooppa””Pohjoismainen utopia: Totta vai tarua?" ja ”Pilvistä tähtiin”.

Vuonna 1998 perustettua festivaalia on järjestetty Oslossa vuodesta 2008 lähtien. Viime vuonna tapahtumapaikkana toimi ensimmäistä kertaa Vulkanin viehättävä teollisuusalue, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Oslon ytimestä. Kompaktilta festivaalialueelta löytyvät sekä keikkapaikat että konferenssien seminaaritilat. Mathallen-ruokatorin tiloissa toimii monenlaisia viihtyisiä ravintoloita, baareja ja kahviloita. 

Nordic Music Prize

By:Larm-festivaalin yhteydessä jaetaan vuosittain Phonofile Nordic Music Prize -palkinto parhaalle pohjoismaiselle albumille. Vuonna 2014 Nordic Music Prize tuli ensi kertaa Suomeen, kun kansainvälinen raati valitsi Mirel Wagnerin toisen levyn When the Cellar Children See The Light of Day Pohjoismaiden parhaaksi levytykseksi. Palkintoa on jaettu vuodesta 2010 – ensimmäisinä vuosina se meni kerran Islantiin ja Norjaan sekä kahdesti Ruotsiin. Aiemmat palkinnon saajat ovat Jónsin Go (2010), Goran Kajfešin X/Y (2011), First Aid Kitin The Lion’s Roar (2012) ja The Knifen Shaking The Habitual (2013).

Rekisteröityminen

Tapahtumaan rekisteröityminen on päättynyt.

Lisätietoja:
Katariina Sorsa Katariina.sorsa@musicfinland.fi

By:Larmin tiedotus Suomessa:
Hei Hei Media, press@heihei.fi, 050 3676453