Biisinkirjoittajan uran edistäminen verkossa

Kansainvälinen biisinkirjoittajan työ on painottunut pandemian myötä yhä enenevissä määrin verkkoon. Verkossa tapahtuva verkostoituminen ja osaamisen esitteleminen on ollut tärkeässä osassa tekijän kansainvälisen musiikkiuran rakentamista jo aiemminkin.

Järjestämme 5.10. klo 15–17 verkkotyöpajan, jossa keskustellaan biisinkirjoittajan uranrakennuksesta. Tilaisuus toteutetaan keskusteluna zoomissa, puhujina Lenno Linjama (Lenno), Katriina Ullakko (Olivera) ja Santeri Kauppinen (MD$), jotka ovat kaikki rakentaneet merkittävästi uraansa verkon välityksellä jo ennen pandemia-aikaa. Keskustelun jälkeen osallistujat jaetaan pienryhmiin, jossa keskustellaan ja jaetaan omia kokemuksia verkon välityksellä verkostoitumisesta ja työskentelystä.

Pienryhmäkeskustelujen osallistujamäärä on rajattu 50 henkeen. Mikäli tilaisuuteen ilmoittautuneita on enemmän, Suomen Musiikintekijöiden jäsenet ovat etusijalla.

Ilmoittaudu mukaan täältä. Zoom-osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille edellisenä päivänä.

Verkkotyöpaja toteutetaan yhteistyössä Suomen Musiikintekijöiden kanssa.

Santeri Kauppisen eli MD$:n uran läpimurto tapahtui Lontoolaisen Last Night In Paris -tuottajakollektiivin riveissä. Hänen tuotantojälkeään kuuluu mm. G-Eazyn Bone Marrow -singlellä, Megan Thee Stallionin ja Normanin kappaleella Diamonds, joka oli Birds of Prey -elokuvan soundtrackillä, sekä 6lackin Yhdysvalloissa platinaa myyneellä albumilla Free 6lack, josta MD$:llä on myös Grammy-ehdokkuus. Santeri Kauppisen luotsaama Fountain Productions -tuottajakollektiivi edustaa yhdeksää modernin soundin taitavaa tuottajaa. Fountain Productionsin puikoissa Santeri hyödyntää lähes vuosikymmenen ajan rakentamaansa verkostoa Yhdysvaltojen musiikkimaailman huippunimiin. Fountain Productionsin ensimmäinen julkaisu on Tiwa Savagen ja Sam Smithin duetto Temptation (tuottaja Boundaries).

Olivera (Katriina Ullakko) on laulaja-lauluntekijä, joka on julkaissut indie-henkistä elektropop-musiikkiaan vuodesta 2015. Olivera kirjoittaa musiikkia myös muille artisteille, esimerkiksi maailman suurimpiin DJ-tuottajiin lukeutuvan Tiëston kappale Affliction on hänen käsialaansa. Olivera vastaa myös kappaleen lauluosuudesta. Hän on tehnyt kansainvälistä yhteistyötä myös lukuisten muiden musiikkituottajien kanssa, joista merkittävimpinä mainittakoot John Dahlbäck, 3LAU ja Sonny Alven.

Lenno on tuottaja-artisti, musiikintekijä ja dj, jonka julkaisuja on kuunneltu Spotifyssa yli sata miljoonaa kertaa. Lenno teki läpimurtonsa Tove Lo-, ZAYN- ja Seinabo Sey -remikseillä ja on tuottanut platinaa ja kultaa myyneitä kappaleita lukuisille artisteille ja yhtyeille kuten Oliver Heldensille, Christopherille, Vigilandille, Smallpoolsille ja Seebille.