Berliinin vientimatka 2020

Taidemusiikin, erityisesti klassisen musiikin, toimijoille suunnattu virtuaalinen verkostoitumismatka Berliiniin toteutetaan verkkoseminaarien ja -tapaamisten muodossa 9. ja 10. joulukuuta. Mukaan voivat hakea muusikot, säveltäjät ja välittävän portaan toimijat.

Ohjelma koostuu webinaareista, jotka ovat kaikille avoimia sekä verkostoitumistapaamisista, joihin otetaan mukaan rajattu määrä osallistujia. Webinaareissa tutustutaan mm. markkinointi- ja PR-toimintaan klassisen musiikin kentällä Saksassa, ja kuullaan orkestereiden ja muiden konserttijärjestäjien näkökulmia ohjelmistosuunnitteluun.

Puhujiksi ja keskustelijoiksi ovat varmistuneet Anselm Cybinski (Niedersächsische Musiktage), sellisti Eckart Runge, Ina Holthaus (Jenaer Philharmonie), Andreas Richter, Birgit Niemeyer (for artists PR company), kapellimestari Alexander Liebreich,
Alexander Steinbeis
(Deutsches Symphonie-Orchester Berlinin entinen johtaja), Angelika Jacob (Konzertdirektion Dr. Rudolf Goette).

Ohjelma

Keskiviikko 9.12.

Klo 10–11 Tervetuloa Berliiniin! Birgit Niemeyer (for artists) kertoo esimerkkien avulla klassisen musiikin kentästä Berliinissä. Samalla kaikki matkan osallistujat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja Birgitiin. (Avoin kaikille ilmoittautuneille.)

Klo 11–12 Muusikko Eckart Runge ja kapellimesteri Alexander Liebreich esittäytyvät (avoin kaikille ilmoittautuneille)

Klo 12–13 Pienryhmätapaamisia Eckart Rungen ja Alexander Liebreichin kanssa

Klo 14–14.30 Angelika Jacob (Senior Artist Manager, Konzertdirektion Dr. Rudolf Goette) esittäytyy (avoin kaikille ilmoittautuneille)

Klo 14.30–15 Pienryhmätapaamisia Angelica Jacobin kanssa

Klo 15–16 Alexander Steinbeis kertoo Berliinin orkesterikentästä (avoin kaikille ilmoittautuneille)

Torstai 10.12.

Klo 10–11 Agentti, konsultti Andreas Richter kertoo orkesterikiertueiden järjestämisestä Saksassa ja orkestereiden kanssa työskentelystä. Kysymyksiä ja keskustelua. (Avoin kaikille ilmoittautuneille.)

Klo 11–12 Ina Holthaus (Jeaner Philharmonie) ja Anselm Cybinski (Niedersächsische Musiktage) esittäytyvät. Keskustelua mm. orkestereiden tilanteesta Saksassa sekä näkökulmia ohjelmistosuunnitteluun. (Avoin kaikille ilmoittautuneille.)

Klo 12–13 Pienryhmätapaamisia Andreas Richterin, Ina Holthausin ja Anselm Cybinskin kanssa

Klo 14–15 Birgit Niemeyer (for artists): Vinkkejä ja näkökulmia PR- ja markkinointitoimenpiteiden toteuttamiseen Saksassa (avoin kaikille ilmoittautuneille)

Pienryhmätapaamisiin hakeneiden tapaamistoiveet pyritään toteuttamaan mahdollisimman hyvin. Koska vieraiden aikaa on kuitenkin käytettävissä rajallisesti, ovat tapaamisissa etusijalla hakijoiden ensisijaiset toiveet ja heidän kansainvälistymissuunnitelmiinsa parhaiten sopivat kontaktit. Vahvistamme toteutuvat pienryhmätapaamiset niihin valituille viimeistään tiistaina 8.12. Jokaisen kaikille avoimen session yhteydessä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja.Lisätietoa puhujista