Arctic Paradise – World & Jazz Event 2016

Jazzin, maailmanmusiikin ja kansanmusiikin ammattilaisille suunnattu verkostoitumis-, myynti- ja showcase-tapahtuma järjestetään Helsingissä 18.–20.8.2016. Music Finlandin tuottama räätälöity tapahtuma esittelee näiden musiikinalojen kotimaisia parhaita osaajia ja kokoaa Helsinkiin jazzin ja maailmanmusiikin kansainvälisiä avainhenkilöitä. Tapahtumaan kutsutaan kaksikymmentä jazzin ja maailmanmusiikin huippuammattilaista lähinnä saksankielisestä Euroopasta: levy-yhtiöiden edustajia, agentteja ja promoottoreja.

Arctic Paradise -tapahtuma toteutetaan yhteistyössä suomalaisten osallistujien kanssa. Tapahtumalla tavoitellaan uusia kansainvälisiä kumppanuuksia, pyritään vahvistamaan yritysten ja artistien kansainvälistymistä ja lisäämään heidän tunnettuuttaan ulkomailla. Arctic Paradise on kutsuvierastilaisuus eikä konsertteihin myydä lippuja suurelle yleisölle. 

Hakeminen ja valinnat

Arctic Paradise -tapahtuman osallistujiksi kutsuttiin avoimella haulla jazzin ja maailmanmusiikin alalla toimivia suomalaisia yrityksiä, artisteja ja muita toimijoita, joiden edustamien artistien kansainvälistyminen on ajankohtaista. Hakemusten perusteella mukaan valittiin parikymmentä kotimaista ammattilaisosallistujaa.

Tapahtuman kansainvälinen kutsuvierasjoukko koostuu 19:sta jazzin ja maailmanmusiikin huippuammattilaisesta. Vieraita saapuu Helsinkiin Saksasta, Sveitsistä, Itävallasta, Israelista, Hollannista ja USA:sta. Tutustu kutsuvieraslistaan tästä.

Showcase-esiintyjien valinnat tehtiin niin ikään hakemusten perusteella. 

Artistit

Lisätietoja

Lisätietoa tapahtumasta antaa vientipäällikkö Henna Salo.