Arctic Paradise Contemporary

Arctic Paradise Contemporary –verkostoitumistapahtuma järjestetään Helsingissä 1.-4.2.2019

Arctic Paradise Contemporary on nykymusiikin ammattilaisille suunnattu verkostoitumistapahtuma Helsingissä, joka tuo yhteen kansainväliset alan vaikuttajat ja suomalaiset nykymusiikin ammattilaiset.

Tapahtumalla tavoitellaan uusia kansainvälisiä kumppanuuksia ja verkostoja, sekä vahvistetaan nykymusiikkitoimijoiden kansainvälistymistä ja heidän tunnettuuttaan ulkomailla. Kokonaisuuden järjestää Music Finland yhteistyössä Musica nova Helsinki –festivaalin kanssa.

Arctic Paradise Contemporaryn musiikillinen osuus koostuu Musica novan konserteista ja Music Finlandin koolle kutsuman taiteellisen työryhmän kuratoimasta showcase-konserttiosuudesta. Työryhmälle voi ehdottaa musiikillista ohjelmaa avoimen haun kautta.

Kutsumme paikalle 15–20 nykymusiikin huippuammattilaista ulkomailta: festivaalien ja ensemblejen taiteellisia johtajia, kustantajia, agentteja, ohjelmistopäättäjiä, kapellimestareita ja toimittajia sekä muita portinvartijoita. 

Arctic Paradise Contemporaryn sisältö koostuu mm. konserteista, verkostoitumistilaisuuksista ja paneelikeskusteluista Helsingissä. Tavoitteena on antaa monipuolisesti kattava kuva Suomen kiinnostavimmista nykymusiikkitoimijoista.

Ehdota ohjelmaa tapahtumaan!

Voit hakea tapahtumaan esiintyjäksi (solistit, ensemblet) tai tarjota toteutettavissa olevaa valmista konseptia (säveltäjät, äänitaiteilijat, muut kokeellisen musiikin ryhmät yms) avoimen haun kautta aikavälillä 9.–28.3.2018. Mikäli haluat ehdottaa teosta, esitä samassa yhteydessä ehdotus esittäjästä. Hakijoiden on hyvä huomioida, että kaikkia esityksiä ei tulla toteuttamaan konserttisaliolosuhteissa.

Esityksissä pyydetään halutun kokonaisuuden tiivistä esittelyä. Teoksen kesto voi olla maksimissaan 20 minuuttia. Käytettävissä olevat tilat rajaavat kokoonpanon maksimissaan kamariorkesteriin.

Asiantuntijatyöryhmä tekee valinnat yhteistyössä Music Finlandin kanssa. Työryhmä voi tehdä ohjelmavalintoja myös haun ulkopuolelta. Valitut esiintyjät saavat esittää toiveita kansainvälisiksi kutsuvieraiksi. Säveltäjille tullaan järjestämään tapahtumassa erillinen esittäytymismahdollisuus, josta lisätietoja kevään aikana.

Tapahtumakokonaisuutta koostettaessa painotetaan seuraavia tekijöitä:

  •  Valittujen taiteilijoiden kansainvälistymissuunnitelmat ja –tavoitteet
  • Toiminnan ammattimaisuuden taso
  • Ohjelman monipuolisuus ja kiinnostavuus erityyppisille kansainvälisille toimijoille

Tapahtuman keskiössä ovat uudet verkostot, joita ilman sopimuksia ja konserttikiinnityksiä ei synny, ja tästä syystä jokaisen esiintymistilaisuuteen valitun esiintyjän/säveltäjän on hyvä olla konserttien lisäksi mukana myös verkostoitumisosuuksissa.

Showcase-esiintymisistä ei makseta palkkioita. Kulukorvauksista vastaa Music Finland. Showcase-konsertit ovat kansainvälisille vieraille suunnattuja yksityistilaisuuksia.

Valinnat avoimeen hakuun saapuneista ehdotuksista tehdään 15.4.2018 mennessä.

Hae mukaan tästä.

Aikataulu ja tapahtumapaikat

Arctic Paradise Contemporary järjestetään Helsingissä, ja sen sisältämät konsertit toteutetaan useassa eri tapahtumapaikassa. Esitykset toteutetaan 1.–3.2.2019 välisenä aikana.

Ohjelma ja aikataulut koostetaan kesän 2018 aikana.

Tiedustelut

Lisätietoa antaa Music Finlandin taidemusiikin vientipäällikkö Heidi Kuusava.

For information in English, please contact Export Manager Heidi Kuusava.