A-Pop Castle 2023

A-Pop Castle (Asian Pop Castle) on Music Finlandin kansainvälinen, Aasian markkinoille kohdennettu biisinkirjoitusleiri. Kirjoittajahaku leirille on päättynyt.

Music Finlandin menestyksekäs kirjoitusleiri A-Pop Castle järjestetään pitkästä aikaa fyysisessä muodossa 29.10.–3.11. Leiri kokoaa suomalaisia lauluntekijöitä ja heidän edustajiaan yhteen aasialaisten kollegojensa kanssa Helsinkiin kirjoittamaan hittejä Aasian musiikkimarkkinoille. Music Finland kutsuu tapahtumaan artisteja, kirjoittajia, levy-yhtiöiden edustajia, managereja ja kustantajia Japanista, Etelä-Koreasta sekä Kiinasta ja Taiwanista. Leirillä kirjoitetaan K-Popia, J-Popia ja C-Popia.

A-Pop Castle on luonut erinomaisia tuloksia suomalaiselle musiikkialalle. Aikaisempina vuosina leirillä kirjoitettuja kappaleita ovat julkaisseet monet merkittävät artistit, kuten Sunmi, Hyolyn, TVXQ! ja Lee Hyori Etelä-Koreasta, Jolin Tsai, Joanna Wang ja R-Chord Taiwanista sekä Kamin, Shionoya Sayaka ja Toyama Mirei Japanista.

Viime vuosina jokaiselta A-Pop Castle -leiriltä on päätynyt julkaisuun runsaasti kappaleita. Mukana ovat olleet suurimmat musiikkiyhtiöt kohdemarkkinoilta, mukaan lukien esimerkiksi Avex, SM Entertainment ja JYP Entertainment.

Leirin kulku

Biisintekijät työskentelevät kansainvälisissä co-write-tiimeissä, joista jokaisessa on vähintään yksi kohdemarkkinaa edustava tai siihen erikoistunut kansainvälinen kirjoittaja.

Jokainen leirille valittu kirjoittaja työskentelee kolmena sessiopäivänä välillä 30.10 – 1.11.

Kappaleiden viimeistelyyn on sessioiden jälkeen aikaa yksi työpäivä. Leiri päättyy loppukuunteluun, joka pidetään 2.11. illalla.

Hae mukaan

A-Pop Castleen valitaan 10–12 suomalaista kirjoittajaa (tuottaja tai topliner). Valinnassa painavat kriteerit ovat kansainvälinen menestys ja co-write-kokemus, Aasian markkinoiden tuntemus sekä menestys kotimaassa. Valinnoissa otetaan huomioon myös esimerkiksi tekijäjoukon uudistuminen sekä ryhmän kokoonpanon monipuolisuus ja yhdenvertaisuus. Leirille valituilla edellytetään olevan kustannussopimus, manageri tai muu edustaja, joka tekee työtä kirjoittajan sävellysten ja sanoitusten eteen sekä osallistuu leirin verkostoitumisosuuksiin.

Osallistumismaksu on 450 euroa (+alv 24%) kirjoittajaa kohden.

A-Pop Castleen haetaan sähköisellä lomakkeella, jota varten tarvitset myös lyhyen englanninkielisen biografian sekä linkkejä kirjoittajan julkaisuihin ja/tai demoihin. Haku leirille on päättynyt.