A-Pop Castle 2022

Music Finlandin perinteikkään A-Pop Castlen kirjoittajahaku on auki! A-Pop Castle on Aasian markkinoihin suuntautunut co-write leiri, joka tänä vuonna järjestetään virtuaalisessa muodossa 22.–31.8.

Virtuaalileiri valmistelee vuodelle 2023 suunniteltua leiriä, joka on suunniteltu järjestettävän taas kutsumalla vieraat työskentelemään Suomeen.

A-Pop Castle kokoaa suomalaisia lauluntekijöitä ja heidän edustajiaan yhteen aasialaisten kollegojensa kanssa kirjoittamaan hittejä Aasian musiikkimarkkinoille. Music Finland kutsuu virtuaalitapahtumaan artisteja, kirjoittajia, levy-yhtiöiden edustajia, managereja ja kustantajia Japanista, Etelä-Koreasta sekä Kiinasta ja Taiwanista. Leirillä kirjoitetaan K-Popia, J-Popia ja C-Popia.

A-Pop Castle on luonut erinomaisia tuloksia suomalaiselle musiikkialalle. Aikaisempina vuosina A-Pop Castlessa kirjoitettuja kappaleita ovat julkaisseet lukuisat merkittävät artistit eri Aasian markkinoilta mm. Sunmi, Hyolyn, Lee Hyori ja TVXQ! Etelä-Koreasta, Jolin Tsai, Joanna Wang ja R-Chord Taiwanista sekä Kamin, Shionoya Sayaka, Toyama Mirei Japanista.

Viime vuosina jokaiselta A-Pop Castle -leiriltä on päätynyt julkaisuun runsaasti kappaleita. Mukana ovat olleet suurimmat musiikkiyhtiöt kohdemarkkinoilta, mukaan lukien esimerkiksi Avex, SM Entertainment ja JYP Entertainment.

Leirin kulku:

Biisinkirjoittajat työskentelevät kansainvälisissä co-write tiimeissä, joista jokaisessa on vähintään yksi kohdemarkkinaa edustava tai siihen erikoistunut kansainvälinen kirjoittaja.

Jokainen leirille valittu kirjoittaja työskentelee kahtena sessiopäivänä välillä 22.–25.8.

Kappaleiden viimeistelyyn on sessioiden jälkeen aikaa muutama työpäivä. Leiri päättyy loppukuunteluun, joka pidetään 31.8. alkaen kello 9:00.

Hae mukaan

A-Pop Castleen valitaan noin 20 suomalaista kirjoittajaa (tuottaja tai topliner). Valinnassa painavat kriteerit ovat kansainvälinen menestys ja co-write-kokemus, Aasian markkinoiden tuntemus ja menestys kotimaassa. Valinnoissa otetaan huomioon myös esimerkiksi tekijäjoukon uudistuminen sekä ryhmän kokoonpanon monipuolisuus ja yhdenvertaisuus. Leirille valituilla edellytetään olevan kustannussopimus, manageri tai muu edustaja, joka tekee työtä kirjoittajan sävellysten ja sanoitusten eteen ja osallistuu leirin verkostoitumisosuuksiin.

Osallistumismaksu on 30 euroa kirjoittajaa kohden. Leiriosallistujille tarjotaan ruokalahjakortit kirjoituspäiville sekä tarvittavat ohjelmat etäsessioiden tekemiseen.

A-Pop Castleen haetaan sähköisellä lomakkeella, johon sisältyy lyhyt englanninkielinen biografia ja linkkejä kirjoittajan julkaisuihin ja/tai demoihin.

Hakulomakkeeseen pääset tästä. Viimeinen hakupäivä on tiistai 17.5.