A-Pop Castle 2020

Laulunkirjoitustyöpaja A-Pop Castle järjestetään tänä vuonna hybridinä virtuaaliympäristössä 1.–16.12.2020.

Leiri kokoaa suomalaisia lauluntekijöitä ja heidän edustajiaan yhteen aasialaisten kollegojensa kanssa kirjoittamaan hittejä Aasian musiikkimarkkinoille. Music Finland kutsuu tapahtumaan artisteja, kirjoittajia, levy-yhtiöiden edustajia, managereja ja kustantajia Japanista, Etelä-Koreasta sekä Kiinasta ja Taiwanista. Leirillä kirjoitetaan K-Popia, J-Popia ja C-Popia.

A-Pop Castle on luonut erinomaisia tuloksia suomalaiselle musiikkialalle. A-Pop Castlessa aikaisempina vuosina kirjoitettuja kappaleita on julkaisseet lukuisat merkittävät artistit eri Aasian markkinoilta mm. Sunmi, Hyolyn, Lee Hyori, TVXQ! (Etelä-Korea), sekä Jolin Tsai, Joanna Wang, R-Chord (Taiwan) ja Kamin, Shionoya Sayaka, Toyama Mirei (Japani).

Viime vuosina jokaiselta A-Pop Castle -leiriltä on päätynyt julkaisuun runsaasti kappaleita. Mukana ovat olleet suurimmat musiikkiyhtiöt kohdemarkkinoilta ml. Avex, SM Entertainment ja JYP Entertainment.

Mukaan valituille osallistujille järjestetään 1.12. työskentelyyn valmistava webinaari/workshop, jossa jaetaan ajatuksia kohdemarkkinoiden erityispiirteistä ja vinkkejä. Kirjoitussessioiden aloituspäivät ovat 2.–3.12. ja 9.–10.12. Valmiiden kappaleiden deadline on 16.12.

Kullekin leirille valitulle kirjoittajalle järjestetään kaksi päivää sessioita. Kirjoittajat työskentelevät kohdemarkkinoilta tuleviin liideihin yhteistyössä kansainvälisten kirjoittajien kanssa.

Hae mukaan

A-Pop Castleen valitaan noin 20 suomalaista kirjoittajaa (tuottaja tai topliner). Valinnassa painavat kriteerit ovat kansainvälinen menestys ja co-write-kokemus, Aasian markkinoiden tuntemus ja menestys kotimaassa. Valinnoissa otetaan huomioon myös esimerkiksi tekijäjoukon uudistuminen sekä ryhmän kokoonpanon monipuolisuus ja yhdenvertaisuus. Leirille valituilla edellytetään olevan kustannussopimus, manageri tai muu edustaja, joka tekee työtä kirjoittajan sävellysten ja sanoitusten eteen ja osallistuu leirin verkostoitumisosuuksiin.

Suomalaiset leiriosallistujat tapaavat studiolla voimassaolevia kokooontumissääntöjä noudattaen. Lähtökohtaisesti kirjoittajille tarjotaan studiotila ja leiripäivien ruokatarjoilut. Osallistumismaksu on 50 euroa kirjoittajaa kohden.

A-Pop Castleen haetaan sähköisellä lomakkeella, johon sisältyy lyhyt englanninkielinen biografia ja linkkejä kirjoittajan julkaisuihin ja/tai demoihin.

Hakulomakkeeseen pääset tästä. Hakuaika on päättynyt.


Linkit:
https://musicfinland.fi/fi/kuulumisia/a-pop-castle-tuo-aasian-popmarkkinan-helsinkiin-taellae-viikolla