Turo Pekari vahvistamaan Music Finlandin kansainvälistymisen osaamista

Turo Pekari on nimitetty johtamaan Music Finlandin innovaatioiden ja liiketoiminnan kehittämisen tiimiä. Pekarin työnkuva kulkee nimikkeellä Innovation and Business Development Executive (Innovaatio- ja liiketoimintajohtaja). Uuden pestinsä Music Finlandissa hän aloittaa 10.5.

Turo Pekari tunnetaan Suomen musiikkikentällä yli kymmenen vuoden uraltaan alalla. Music Finlandiin hän siirtyy Teostolta Senior Advisor -tehtävästä, jossa hän on vastannut esimerkiksi innovaatiotoiminnan kehittämisestä, kansainvälisten verkostojen rakentamisesta, tutkimushankkeista, rahoitusmahdollisuuksien kehittämisestä, datan hyödyntämisestä ja tulevaisuustyöstä.

Turo on lisäksi aktiivisesti mukana rakentamassa eurooppalaisten musiikkialan innovaatiotoimijoiden yhteistyötä, mentorina kansainvälisissä musiikkialan kiihdyttämö- ja startup-ohjelmissa sekä asiantuntijana ministeriö- ja EU-tasolla tapahtuvassa tekijänoikeuden kehittämiseen liittyvässä työssä. Viime vuodet hän on ollut kansainvälisesti näkyvimpiä suomalaisia musiikkiteollisuuden edustajia asiantuntijana ja puhujana kymmenissä musiikkiteollisuuden tapahtumissa.

“Olen valtavan otettu mahdollisuudesta päästä viemään suomalaista osaamista kansainvälisille markkinoille ja työskentelemään laaja-alaisesti suomalaisen musiikkialan puolesta. Uudessa tehtävässäni painottuu paitsi vientihankkeet ja alan markkinatiedon tuottaminen, myös alan uusien innovaatioiden edistäminen, musiikkialan pitkän aikavälin kehityskaarien hahmottaminen, sekä musiikkialan ja teknologiatoimijoiden vuoropuhelun lisääminen. Teknologinen kehitys on alamme keskeinen muutoksen tekijä, hyvässä ja pahassa. Varsinkin näinä aikoina musiikkiala tarvitsee toivoa, positiivisia tulevaisuudenkuvia ja ennen kaikkea mahdollisuuksia. Music Finlandilla voi olla keskeinen rooli tässä koko alan tulevaisuuden rakentamisessa. Omalta osaltani haluan hyödyntää tässä työssä pitkää kokemustani verkostojen kehittämisestä, EU-rahoitusohjelmista sekä yhteistyöstä musiikkialan startupien ja innovaatiotoimijoiden välillä”, Turo Pekari kommentoi.

Toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö toivottaa myös uuden tiimin jäsenen innolla tervetulleeksi.

"Turon myötä tiimiimme tulee aivan uudenlaista asiantuntemusta ja osaamista. Uudet yhteistyömallit ja liiketoiminnan monipuolinen kehittäminen ovat avainasemassa suomalaisen musiikkiviennin uudessa strategiassa ja odotan innolla sitä, että saamme Turon miettimään tätä kokonaisuutta kanssamme", Rönkkö kertoo.