Kansainvälinen mentoririnki

Music Finlandin mentorointipalvelussa kokeneet ja hyvin verkottuneet kansainväliset musiikkialan ammattilaiset mentoroivat musiikinviejiä.

Palvelu tarjoaa osallistujilleen uraneuvoja, mentorointia ja kontakteja kansainvälisen läpimurron kynnyksellä.

Kenelle?

Kansainvälinen mentoririnki on tarkoitettu vientitoimijoille, joilla on poikkeuksellisen hyvät edellytykset menestyä kansainvälisesti. Edellytyksillä tarkoitetaan muun muassa uravaihetta, näyttöjä ja yhteistyökumppaneita tai olemassa olevaa kansainvälistä kysyntää. Mentorointi sopii musiikkialan ammattilaisille, kuten managereille, kustantajille tai levy-yhtiöille sekä artisteille ja säveltäjille, ja on tarkoitettu kaikille genreille.

Tapaamiset ja aikataulu

Mentoritapaamisissa voidaan käsitellä esimerkiksi vientistrategian sparrausta, kontaktien ja yhteistyökumppanien etsimistä, suunnitelmien ja toiminnan arviointia, bisnessparrausta, vinkkejä oman uran edistämiseen ja kansainvälisen osaamisen kasvattamiseen sekä alan hiljaisen tiedon jakamista. Mentoroitava määrittelee tapaamisissa käsiteltävät tavoitteet, kysymykset ja aihealueet.

Mentorointi pitää sisällään yhteensä 3 h mentorointia (voidaan pilkkoa kahteen tai kolmeen kertaan), sekä tapaamisiin valmistautumisen ja jälkitoimenpiteet. Viimeinen tapaaminen järjestetään noin puolen vuoden sisällä ensimmäisestä. Tapaamisen ajankohta määrittyy vientitoimijan suunnitelmien ja toimenpiteiden mukaan.

Hae mukaan

Hae mukaan täältä.

Mentoriohjelmaan on jatkuva haku. Hakemuksia käsitellään parin viikon välein. Mukaan valittujen kanssa keskustellaan tavoitteista ja toiveista, joiden perusteella Music Finland etsii toimijalle sopivan mentorin.

Mentorit

Music Finlandin mentoriringissä ovat olleet mentoreina mm.

  • Ulysses Hüppauff (artistimanageri / Apocalyptica, perustaja / Odyssey Music Network), Saksa
  • Alyssa Castiglia (manageri, A&R, Primary Wave, Arista Records), USA
  • Dan Karlström (biisinkirjoittajamanageri, The Very Good Management) Ruotsi
  • Tim Husom (manageri, classical crossover, Redbird Music) USA
  • Andreas Richter (konsultti, omistaja ja toimitusjohtaja, Andreas Richter Cultural Consulting; mm. Deutsches Symphonie-Orchester Berlinin ja Mahler Chamber Orchestran entinen intendentti), Saksa
  • Lisa Schwartz (Festivaali- ja taiteellinen johtaja, Philadelphia Folk Festival, Philadelphia Folksong Society; Puheenjohtaja, Folk Alliance International), USA
  • Martel Ollerenshaw (tuottaja, neuvonantaja, toimitusjohtaja, Arts & Parts; varapuheenjohtaja, the Europe Jazz Network; hallituksen jäsen, Australian Music Centre, Huddersfield Contemporary Music Festival), UK
  • Leigh Lust (A&R, konsultti), USA

Mentoririnkiä laajennetaan tarvittaessa mukaan valittujen mentoroitavien tarpeiden mukaan.