Music Finlandin hiphop-workshop järjestetään Helsingissä

Helsingissä 27.–30.4. järjestettävä hiphop-workshop tuo yhteen suomalaisia hiphop-tuottajia ja räppäreitä saksalaisten kollegoidensa kanssa. Suomalaiset tuottajat tekevät musiikkia saksalaisten räppäreiden kanssa ja vastaavasti suomalaiset räppärit työskentelevät saksalaisten tuottajien kanssa.

Pilottihankkeen tarkoitus on avata suomalaisten hiphop-tuottajien ovia saksankielisen Euroopan markkinoille ja kannustaa suomalaisia artisteja yhteistyöhön saksalaisten kollegoidensa kanssa. Lisäksi saksalainen hiphop-media Juice Magazine saapuu seuraamaan workshopia ja tekemään sen yhteydessä raporttia Suomen hiphop-kentästä. Music Finlandin entisen projektipäällikön Miika Särmäkarin käynnistämä hiphop-workshop on osa Music Finlandin pitkäjänteistä teosvienninedistämistyötä biisinkirjoittajien ja tuottajien kansainvälistymisen eteen. 

Osana Aus Finnland-hanketta tehtävä workshop toteutetaan yhteistyössä saksalaisten Sony/ATV Music Publishingin ja 50/50 Managementin sekä Juice Magazinen kanssa. Suomalaisista yrityksistä ovat mukana ainakin PME Records, Cocoa Music ja Elements Music.

Seuraa hankkeen etenemistä ja tiedotusta tulevista projekteista Music Finlandin ja Aus Finnlandin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.