Puheenvuorossa

Keskustelua ja näkökulmia suomalaisesta musiikista ja sen ilmiöistä.

 • 17.1.2017

  Musiikkiviennin vuosi 2017 – katsaus Music Finlandin toimintasuunnitelmaan

  Mitä uutta vuosi 2017 tuo mukanaan Music Finlandilla? Toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen valottaa, millaisia uudistuksia on tiedossa ja mitkä tutut asiat tapahtumat pysyvät toimintasuunnitelmassa.

 • 5.2.2016

  Musiikinopetus kaipaa uusia innovaatioita

  "Jos jonkin asian tekeminen ei ole tarpeeksi helppoa tai nopeaa, pitää keksiä innovaatio, joka ratkaisee ongelman", sanoo startup-yrittäjä ja sävellyksenopiskelija Perttu Pölönen, joka on kehittänyt musiikinopiskelua uudistaneen Sävelkellon.

 • 11.1.2016

  Innolla kohti uutta

  Vuosi 2016 tuo Music Finlandille mukanaan uudistuksia ja kiinnostavia pilottihankkeita. Toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo lisää vuoden suunitelmista puheenvuorossa-kirjoituksessaan.

 • 4.11.2015

  Kansainvälistyminen on kahdensuuntaista

  Suomen musiikkialan kansainvälistyminen tarkoittaa monille suomalaisten taiteilijoiden ja esitysten viemistä ulkomaille. Yhtä tärkeä osa siitä on kuitenkin myös ulkomaisten taiteilijoiden ja esitysten tuominen Suomeen, sanoo Sellosalin tuottaja Satu Strömberg.

 • 6.10.2015

  Olemmeko valmiita uuteen suomalaiseen oopperabuumiin?

  Suomalainen oopperabuumi kuuluu olennaisesti maamme kansainväliseen imagoon ja retoriikkaan. Säveltäjä Kimmo Hakola pohtii, onko nykyisessä tuotantoympäristössämme kuitenkaan sen kehittymistä mahdollistavaa tukijärjestelmää.

 • 5.6.2015

  Viennin leikkauksien vaikutukset voivat olla arvaamattomat

  Yritysten kansainvälistymisen tukeminen on tuoreen hallituksen leikkauslistalla, siitä huolimatta, että hallitusohjelmassa kerrotaan hallituksen toteuttavan työllisyyttä, yrittäjyyttä ja talouskasvua edistäviä rakenteellisia uudistuksia. Onko pk-yritysten vienninedistäminen siis aidosti hallituksen agendalla?

 • 16.4.2015

  Kulttuuri kuuluu vaalikeskusteluun

  Nyt jos koskaan tulisi ymmärtää ja arvostaa kulttuurin ja luovien alojen merkitystä yhteiskunnassamme, toteavat Tuomo Tähtinen ja Tove Ekman kirjoituksessaan.

 • 26.3.2015

  Music Finlandin vaalitentti 2015: Pekka Haavisto ja Li Andersson

  Eduskuntavaalien alla Music Finland on kutsunut kahdeksan ehdokasta eri puolueista vaalitenttiin, jossa ehdokkaat pääsevät kertomaan ajatuksiaan ja mielipiteitään musiikkialasta sekä muista luovista aloista ja niiden edistämisestä. Music Finlandin vaalitentin neljännessä osassa vastausvuorossa ovat Pekka Haavisto (Vihreät) ja Li Andersson (Vasemmistoliitto).

 • 19.3.2015

  Music Finlandin vaalitentti 2015: Jutta Urpilainen ja Stefan Wallin

  Eduskuntavaalien alla Music Finland on kutsunut kahdeksan ehdokasta eri puolueista vaalitenttiin, jossa ehdokkaat pääsevät kertomaan ajatuksiaan ja mielipiteitään musiikkialasta sekä muista luovista aloista ja niiden edistämisestä. Music Finlandin vaalitentin kolmannessa osassa vastausvuorossa ovat kansanedustaja Jutta Urpilainen (SDP) ja kansanedustaja Stefan Wallin (Suomen ruotsalainen kansanpuolue).

 • 17.3.2015

  Music Finlandin vaalitentti 2015: Sauli Ahvenjärvi ja Ritva Elomaa

  Eduskuntavaalien alla Music Finland on kutsunut kahdeksan ehdokasta eri puolueista vaalitenttiin, jossa ehdokkaat pääsevät kertomaan ajatuksiaan ja mielipiteitään musiikkialasta sekä muista luovista aloista ja niiden edistämisestä. Toisessa osassa vastausvuorossa ovat kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi (Kristillisdemokraatit) ja Ritva Elomaa (Perussuomalaiset).

 • 12.3.2015

  Music Finlandin vaalitentti 2015: Tuomo Puumala ja Lenita Toivakka

   Eduskuntavaalien alla Music Finland on kutsunut kahdeksan ehdokasta eri puolueista vaalitenttiin, jossa ehdokkaat pääsevät kertomaan ajatuksiaan ja mielipiteitään musiikkialasta sekä muista luovista aloista ja niiden edistämisestä. Ensimmäisenä vastausvuorossa ovat kansanedustaja Tuomo Puumala (Keskusta) ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (Kokoomus).

 • 4.2.2015

  Säveltäjänä Suomessa

  "Nykyään kansainvälisesti merkittäviä, ajassamme vaikuttavia säveltäjiä Suomessa on jo useita. Ehkä tulevat säveltäjäpolvemme alkavat pakostakin luoda suhdettaan myös omaan traditioomme, alkavat problematisoida sitä ja miettiä mitä on olla nimenomaisesti suomalainen säveltäjä vasten omaa traditiotamme", kirjoittaa säveltäjä Veli-Matti Puumala puheenvuorossaan.

 • 12.3.2014

  Kiehtova ja haastava UK

  "Musiikkiviennissä on tapahtunut viime vuosina tervetullutta kasvua, mikä antaa lisää uskoa siihen, että luovat alat voivat olla keskeisellä sijalla Suomen tulevaisuuden menestyksen rakentamisessa", kirjoittaa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

 • 14.2.2014

  Kerrankin suoraa puhetta kansainvälisestä urasta

  "Kansainvälinen ura vaatii jatkuvaa energiaa. Ei auta, että tekee yhden levyn, yhden promorundin, yhden laajan postauksen. Sitä pitää tehdä koko ajan. Joka päivä. Vuodesta toiseen, myös sunnuntaisin”, kirjoittaa pianisti Iiro Rantala puheenvuorossaan.

 • 2.9.2013

  Hikeä, kyyneleitä ja euroja - kansainvälistymiseen tarvitaan investointeja

  Musiikin käyttö tuskin tulee vähentymään tulevaisuudessa ja meidän tavoitteemme on, että yhä useampi suomalaistoimija pystyy rakentamaan musiikin ympärille menestyksekkään uran. Siihen investoiminen kannattaa. Lisäksi on syytä muistaa, että taloudellinen arvottaminen ei ole ainoa tapa mitata musiikin vaikuttavuutta ja merkitystä yhteiskunnassamme. Musiikki parantaa elämänlaatua ja on merkittävä osa kulttuuri-identiteettiämme, myös kansainvälisestä näkökulmasta tarkasteltuna.

 • 22.5.2013

  Jazzmusiikki ammattina – onko sitä?

  "Tullakseen jazzmuusikkona kuulluksi ei riitä, että on persoonallinen ja lahjakas huipputaiteilija. Säveltäjän ja muusikon työn lisäksi nykypäivän jazzmuusikolta edellytetään kykyä toimia keikkamyyjänä, tapahtumantuottajana, levy-yhtiönä, promoottorina ja pedagogina", kirjoittaa jazzmuusikko Jussi Fredriksson Puheenvuorossa-tekstissään.

 • 1.3.2013

  Pekka Sipilä: Music Finland on enemmän kuin osiensa summa

  "Music Finland rakentaa musiikkialalle menestystarinoita, uusia toimintamalleja ja mahdollisuuksia. Yhteistyötä tekemällä me myös onnistumme tässä tehtävässä. Kun koko musiikkiala on yksituumaisesti rakentamassa tulevaisuuden menestystarinoita, meillä on rajattomat mahdollisuudet näkyä ja tulla kuulluiksi maailmalla", kirjoittaa Music Finlandin hallituksen puheenjohtaja Pekka Sipilä Puheenvuorossa-tekstissään.