Palvelut

Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä.

Viestintä

Kerromme suomalaisesta musiikista, sen
tekijöistä, ilmiöistä ja uutisista eri kanavissa eri
välinein niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.
Tavoitamme musiikkialan ammattilaiset,
mutta viestintämme palvelee myös kaikkia
suomalaisesta musiikista
kiinnostuneita.

Viestintävälineet

Suomalainen musiikki englanninkielisillä verkkosivuilla
Music Finlandin englanninkieliset verkkosivut ovat osoitteessa: www.musicfinland.fi/en. Verkkosivuilla uutisoimme laaja-alaisesti suomalaisesta musiikista kansainvälisellä kentällä, julkaisemme artikkeleita ja kerromme Music Finlandin kansainvälisistä hankkeista. Sivut toimivat myös apuna musiikkialan ammattilaisille, jotka etsivät tietoa suomalaisesta musiikista ja musiikkialasta.

Suomenkieliset sivut musiikkialan ammattilaisille
Suomenkieliset verkkosivumme palvelevat pääasiassa musiikkialan ammattilaisia. Sivuilta löytyy tietoa musiikkivientihankkeista, alan tilastoista, säveltäjäpalveluista sekä mittavasta nuotistokokoelmastamme. Sivuilta löytyy myös ajankohtaisia alan kuulumisia sekä keskustelua avaavia puheenvuoroja.

Sosiaalisessa mediassa musiikkiuutisia
Sosiaalisessa mediassa Music Finland tuo esiin suomalaista musiikkia ja musiikin esittäjiä. Käyttämiämme sosiaalisen median kanavia ovat Facebook, Twitter, Instagram ja videopalvelu Vimeo.

Uutiskirjeet
Tavoitamme uutiskirjeillämme tuhansia musiikkialan ammattilaisia ympäri maailman. Lähetämme vuosittain 20 suomalaisesta musiikista kertovaa englanninkielistä uutiskirjettä. Uutiskirjeemme on jaettu neljään genreen: klassinen musiikki, pop/rock/indie/metalli, jazz sekä kansanmusiikki. Lisäksi lähetämme partituurimusiikista kiinnostuneille tietoa nuotistomme uusista teoksista E-promo-kirjeellä. Suomalaisille asiakkaillemme suunnatussa Musiikkivienti-uutiskirjeessä kerrotaan muun muassa ajankohtaisista vientihankkeista ja rahoitusmahdollisuuksista. Uutiskirjeitä voit tilata tästä.

Julkaisut ja promootio
Lisäämme suomalaisen musiikin tunnettuutta promootion keinoin. Vaikutamme kansainvälisiin musiikkialan ammattilaisiin muun muassa toimimalla aktiivisesti musiikkialan verkostoissa, järjestämällä edistämishankkeita ja pitämällä yhteyttä kansainväliseen mediaan. Tuotamme myös omia julkaisuja suomalaisen musiikin promootiokäyttöön. Katso lisää julkaisuistamme alla.

Finnish Music Quarterly

Suomalaisesta musiikista englanniksi kertova Finnish Music Quarterly (FMQ) -lehti on siirtynyt vuoden 2015 alussa hallinnollisesti Music Finlandille. Tämä jatkaa luontevasti Music Finlandin ja FMQ:n jo pitkään tekemää sisällöllistä yhteistyötä. Tiiviisti lehden toiminnassa ovat jatkossa mukana myös lehden muut pitkäaikaiset kumppanit Sibelius-Akatemia, Suomen Säveltäjät ry ja Muusikkojen liitto. FMQ siirtyy Music Finlandin hallintoon itsenäisenä yksikkönä, ja sillä on oma toimitus sekä toimitusneuvosto.

Lehdestä julkaistaan vuonna 2015 kaksi laajaa painettua numeroa, joiden välillä uusia artikkeleita julkaistaan lehden verkkosivuilla www.fmq.fi. Verkkosivuilla merkkivuotta juhlistetaan julkaisemalla sarja historiallisia artikkeleita suomalaisesta musiikista.

FMQ:n päätoimittaja on Anu Ahola ja toimittaja Riikka Hiltunen. Lue lisää: www.fmq.fi ja ota yhteyttä fmq@fmq.fi

 

Promootiojulkaisut

 • Jazz From Finland 2014-2015

  Jazz from Finland 2014-2015 -kokoelmalevy esittelee jazz-kentän ajankohtaisimpia nimiä ja ilmiöitä. Kokoelmalevy on tehty sekä englanniksi että saksaksi.

  Valintakriteereinä olivat kappaleiden ja artistin ajankohtaisuus, kansainvälistysmistavoitteet ja taustaorganisaation sekä artistin vientivalmius. Valinnat teki Music Finland.

 • Come hear. Finland 2014

  Come hear. Finland 2014 -kokoelma esittelee tämän hetken suomalaisen pop-, rock-, indie-, elektro-, ja metalli-genrejen ajankohtaisimmat nimet ja tuoreimmat lupaukset. Aiemmista vuosista poiketen kokoelma jaettiin tänä vuonna kolmeksi erilliseksi julkaisuksi, joista jokainen painottaa eri genreä. Pop- ja metallijulkaisuilla on 17 artistia ja indiejulkaisulla 18.

  Kappaleet julkaisulle valittiin avoimen haun kautta. Valintakriteereinä olivat kappaleiden ja artistin ajankohtaisuus, kansainvälistymistavoitteet ja taustaorganisaation sekä artistin vientivalmius. Valinnat teki Music Finland.

 • Arctic Paradise 2014

  Arctic Paradise 2014 -kokoelma esittelee ajankohtaisen suomalaisen kansanmusiikkikentän laajaa kirjoa. Levyn ohella julkaisun mukana tulee kirjanen, joka sisältää artikkeleita suomalaisesta kansanmusiikista sekä kattavat artistiesittelyt. Kokoelmaa jaetaan kansainvälisillä messuilla ja tapahtumissa ulkomaisille musiikkialan ammattilaisille.

  Kappaleet julkaisulle valittiin avoimen haun kautta. Valintakriteereinä olivat kappaleiden ja artistin ajankohtaisuus, kansainvälistysmistavoitteet ja taustaorganisaation sekä artistin vientivalmius. Kappalevalinnat teki Music Finlandin työryhmä.

 • Jazz from Finland 2013

  Jazz from Finland 2013 on jazzin promootiosarjamme uusin tulokas, jonka pääosassa soi suomalainen musiikki parhaimmillaan. Kokoelmalevy esittelee jazz-kentän ajankohtaisimpia nimiä ja ilmiöitä big band –musiikista pianojazzin kautta klubimusiikkiin ja avantgardeen.

  Valintakriteereinä olivat kappaleiden ja artistin ajankohtaisuus, kansainvälistysmistavoitteet ja taustaorganisaation sekä artistin vientivalmius. Valinnat teki Music Finland.

 • Come hear. Finland 2013

  Come hear. Finland 2013 -kokoelma esittelee tämän hetken suomalaisen pop-, rock-, indie-, elektro-, ja metalli-genrejen ajankohtaisimmat nimet ja tuoreimmat lupaukset 2 CD:n kokoelmalla. Julkaisulle valittiin 14 suomalaista levy-yhtiötä, joilta jokaiselta kokoelmalla on mukana kaksi artistia.

  Kappaleet julkaisulle valittiin avoimen haun kautta. Valintakriteereinä olivat kappaleiden ja artistin ajankohtaisuus, kansainvälistymistavoitteet ja taustaorganisaation sekä artistin vientivalmius. Valinnat teki Music Finland.

 • Teemu Fiilin

  Viestintäpäällikkö

  .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  +358 (0)40 530 57 99

 • Pietu Arvola

  Viestintäkoordinaattori

  .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  +358 (0)40 829 0658

 • Nina Ratavaara

  Projektiassistentti

  .(JavaScript must be enabled to view this email address)
  +358 (0)40 686 62 07